December stunt - bestel de Olifant en ontvang twee extra panelen gratis

Heb jij je al aangemeld voor de workshop Geld Verdienen met Tekenen?

Cortenstaal Muurdecoratie

Hart van staal

Wanneer je op zoek bent naar muurdecoratie met een stoere uitstraling dan is Cortenstaal misschien wel iets voor jou.
Cortenstaal is een metaallegering met ijzer als basis. Hieraan worden koper, fosfor, nikkel, silicium en chroom toegevoegd

Voordelen van Cortenstaal

Het voordeel van Cortenstaal is dat het materiaal roestbestendig is. Dat komt door de beschermlaag die wordt gevormd door regen, sneeuw en ijzel. Deze roestige laag zorgt ervoor dat verder verroesten niet mogelijk is. Daardoor heeft cortenstaal een lange levensduur, soms wel 10 x langer dan andere regulier staalsoorten. 

Een ander voordeel van Cortenstaal is dat het niet nodig is om het materiaal te verduurzamen met een onderhoudsmiddel. Je hoeft het niet te verfen of te voorzien van een beschermende coating omdat Cortenstaal de beschermlaag in de vorm van roest uit zichzelf maakt.

Cortenstaal muurdecoratie is een duurzame keuze omdat Cortenstaal 100% recyclbaar is. 

Nadelen van Cortenstaal
Naast een groot aantal voordelen heeft het Cortenstaal muurdecoratie helaas ook wel een paar nadelen. Zo is het nodig dat er eerst een aantal cyclussen van natte en droge perioden overheen gaan voordat de beschermlaag helemaal opgebouwd is. In Nederland is dat gelukkig makkelijk te realiseren door ons klimaat wisselende weersomstandigheden kent. 

Waar je ook op moet letten is dat de roest kan afgeven op de onderliggende ondergrond. 


kop van hooglander
cortenstaal muurdecoratie

Cortenstaal tuinscherm

De ontwerpen van deze cortenstaal tuinschermen zijn uniek. Door EmielsDesigns ontworpen. Je vind deze schermen op geen andere webshop. De tuinschermen zijn een fraai decoratief element voor aan je schutting. Deze schermen zijn ook goed te gebruiken als begeleider voor klimplanten. Ons advies is om geen woekerende klimplant te kiezen. Hedera bijvoorbeeld groeit zo snel dat het scherm zonder snoeien al snel niet meer te zien is. En dat is natuurlijk zonde van zo'n fraai cortenstaal schuttingscherm.

Voor maatwerk kun je ook bij EmielsDesigns terecht. Heb je een betaal patroon in gedachten, of een dier of ander ontwerp idee? Neem contact met Emiel op en vraag naar de mogelijkheden. Hij maakt graag een vrijblijvend prijsvoorstel. 
Cortenstaal tuinscherm Deze cortenstaal schermen zijn heel geschikt om klimplanten te begeleiden.
Cortenstaal decoratie tuin Decoratief lasergesneden cortenstaal. Ontwerp door EmielsDesigns.

Nummerbordjes van Cortenstaal

Cortenstaal muurdecoratie wordt gesneden met een plasmasnijder. Hiervoor gebruiken we plaatmateriaal van 3 mm dik Cortenstaal.

Het is goed mogelijk om op maat gemaakte nummerbordjes te ontwerpen en te snijden. 
Hieronder zie je een aantal voorbeelden van nummerbordjes waarbij zeemeerminnen de huisnummers vasthouden.

Naast nummerbordjes kun je bij mij ook op maat gemaakte naambordjes bestellen. Heb je specifieke wensen over het lettertype en de afbeelding die op het naambordje moet komen? Neem dan even contact met me op.

Op deze pagina vindt je een serie cortenstaal wanddecoratie van zeemeerminnen. Deze sierlijke kunstwerken zijn heel geschikt als muurdecoratie aan je schutting of in de overkapping. De warme uitstraling van het roest bruine staal past goed bij verschillende hout kleuren en combineert ook heel goed met het groen van de planten in je tuin. 

Deze flamingo is ook heel leuk om in je tuin op te hangen als decoratief element aan je schutting. 

Het rek kun je ook gebruiken als frame voor klimplanten.