Gratis verzending in NL

klantbeoordeling

niet goed geld terug

winkelwagen

Welk formaat schilderij moet ik kopen?

Een schilderij hangt voor lange tijd aan je muur. Dus behalve dat je een mooi schilderij koopt wil je natuurlijk ook dat het formaat van het schilderij past bij de rest van het interieur. Als dit niet in verhouding is kan het maar zo zijn dat een schilderij niet opvalt, te klein is dus, of juist veel te aanwezig is en dus te groot. Welk formaat schilderij moet je dan kopen?

Er zijn verschillende manieren om te bepalen of een het formaat van je schilderij geschikt is voor de muur waar deze komt te hangen. Zelf geloof ik niet zo in de rekenmethodes die hiervoor zijn bedacht. Dus berekeningen zoals 30 cm vanaf het plafond en 2/3 van de breedte van de bank laat ik in dit artikel buiten beschouwing. Maar hoe kom je er dan achter wat het formaat moet zijn van het schilderij dat je wilt gaan kopen? Daarvoor heb ik twee visuele methodes;

Bepaal visueel je ideale schilderij formaat met proef poster print

De eerste methode werkt met een proefprint. Bestel de grootformaat poster op Abri formaat en werk van groot naar klein. Bestel je later nadat je het ideale formaat van je schilderij hebt bepaald een kunstwerk bij EmielsDesigns dan kun je deze kosten als korting van je aankoop aftrekken.  Met schilders tape hang je de poster tijdelijk op zijn plaats aan je muur. Nu kun je er van een afstand eens rustig naar kijken. Bekijk ook vanuit verschillende hoeken. En vooral, bekijk het schilderij vanuit de positie waar jij het meest bent. Gaat het om een schilderij boven de bank bekijk dan eens rustig vanuit je comfortabele stoel naar de proefprint.
Is de Abri poster te groot dan knip je eenvoudig over de stippellijnen de poster naar A0 formaat of kleiner. Even opnieuw ophangen met schilderstape en opnieuw bekijken. Vergeet niet om telkens even een foto te maken zodat je later nog terug kunt kijken. Als je een statief hebt kun je de foto's nog beter vergelijken omdat het standpunt van de foto's dan gelijk blijft. Je kunt op deze manier ook speelse composities maken met verschillende standaard poster afmetingen. Heb je op deze manier jouw ideale formaat schilderij bepaald? Dan kun je op zoek naar een kunstwerk. Alle werken op mijn site kunnen op maat aangepast worden, zowel in hoogte als in de breedte.
De proef poster op Abri formaat Zonder knippen ziet de poster er zo uit. Met schilderstape plak je de poster tijdelijk op de muur.

Hierboven zie de de ABRI poster in één stuk als poster aan de muur. Wil je een speelse compositie maken diverse formaten dan kun je deze proefposter in verschillende standaard posterformaten knippen. Van A0 tot het kleinste formaat A4 en de tussenliggende papierformaten A3, A2 en A1.

Wil je liever een proefposter serie die je ook kunt gebruiken om in te lijsten dan is de proefposter ook beschikbaar in serie kunstwerken. Als je de posters met zorg uitknipt kun je deze uiteraard ook gewoon inlijsten. 

Knip de poster in drie twee delen om te kijken hoe twee A0 formaat schilderijen naast elkaar lijken. 

Kies het formaat van je schilderij met een fotomontage in photoshop

Methode twee werkt met photoshop. Wil je liever niet zelf knippen en plakken met schilderstape dan past deze manier waarschijnlijk meer bij jou. Deze methode om het ideale formaat schilderij te bepalen werkt als volgt; jij maakt een foto van de lege muur. Maak deze foto vanaf een positie waarop jij waarschijnlijk regelmatig naar het schilderij gaat kijken. Het is van belang dat er een stukje vloer en plafond te zien is op de foto. Als jij de hoogte van het plafond doorgeeft kan ik het schilderij op schaal inmonteren op de muur. Stuur de foto naar mij, dit kan per mail of via Whatsapp. Jij ontvangt dan geheel vrijblijvend een aantal voorstellen van verschillende formaten kunstwerken aan je muur.

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen over het formaat van je schilderij, of heb je een andere vraag over het bestellen van een kunstwerk? Neem gerust contact met mij op.