Gratis verzending in NL

klantbeoordeling

niet goed geld terug

winkelwagen

Duurzame kunst aan de muur

"Iedereen doet iets." Deze slogan heeft betrekking op duurzaamheid. Jouw aankopen hebben gevolgen voor het milieu. Dat geldt voor de aanschaf van je auto tot en met de kunst aan je muur. Door te kiezen voor duurzame kunst aan je muur ben je bewust bezig. Maar wat is duurzame kunst?


EmielsDesigns legt uit waar je op kunt letten bij de aanschaf van je kunst aan de muur. Hierbij bekijken we de volgende aspecten;

  • het materiaal van het kunstwerk
  • transport en milieu
  • Print on Demand - geen overbodige voorraden

Premium Kwaliteit Art
Bekijk de aanbiedingen
Line Art
Schilderij kleurige tropische vogels

Het materiaal van jouw kunstwerk

Een duurzame keuze maken bij de aanschaf van je kunstwerk begint met het kiezen van een duurzaam materiaal. Ik vind het belangrijk dat het materiaal van het kunstwerk hernieuwbaar is. Een materiaal dat 100 % recyclebaar is en wat ook duurzaam is wat betreft de levensduur van het materiaal. 

Het is november 2022 als ik dit artikel herschrijf. Op basis van eerdere bronnen dacht ik dat Dibond de hoogste ogen scoort als het gaat om duurzaamheid. Dibond is namelijk in principe geheel te recyclen. Dibond is een vlakke plaat van 3 mm dik. Het heeft een vulling van kunststof en twee toplagen die bestaand uit een dun laagje aluminium. Echter, omdat het een combinatie is van twee materialen moet het wel door een gespecialiseerd recycle bedrijf worden verwerkt. En in de praktijk zal men aan het eind van de levensduur van het kunstwerk deze hoogstwaarschijnlijk naar het grof vuil brengen en beland deze in de restafval bak. 

Met de kennis van nu is in mijn ogen de meest duurzame keuze een FSC houten lijst, voorzien van vlakglas met een print op gerecycled papier. Een gebruiker kan deze aan het eind van de levensduur van de lijst en de poster zelf eenvoudig opdelen; vlakglas bij het glas, de poster in de papiercontainer en de houten lijst in de houtbak. 

Transport van jouw kunstwerk

Een ander aspect dat er voor zorgt dat je jouw kunstwerk duurzaam kunt noemen is het transport. De kunstwerken bij Emielsdesigns worden in Nederland geproduceerd. De transport afstanden zijn daardoor kort. En dat scheelt brandstof en draagt daarmee bij aan het duurzame karakter van onze kunstwerken. 

Print on Demand

Wij werken op basis van Print on Demand. Dat betekent dat jouw kunstwerk pas wordt geproduceerd als er je bestelling bij ons binnenkomt. Hiermee voorkomen we dat er een overbodige voorraad is en wordt verspilling tot een minimum beperkt. Print on demand draagt daarmee bij aan het duurzame karakter van jouw kunst aan de muur.

Lijntekening van vrouw Deze lijntekening van een vrouw die omlaag kijkt is te koop in mijn webshop