Gratis verzending in NL

klantbeoordeling

niet goed geld terug

winkelwagen

De oorzaak van Hinderlijk galmen van geluid

In een ruimte met veel harde materialen, zoals beton en glas, kunnen geluiden gaan galmen. Dit komt omdat het geluid niet door de harde oppervlakken geabsorbeerd kan worden. De nagalmtijd* in deze ruimtes is daardoor lang. Dit heeft tot gevolg dat het voeren van gesprekken in deze ruimtes minder makkelijk gaat, zeker als een van de sprekers wat minder hoort. Dat is ook de reden dat lege ruimtes, bij een verhuizing bijvoorbeeld, vaak zo hol klinken. Er zijn in deze ruimtes eenvoudigweg geen goede materialen aanwezig die het geluid op kunnen vangen. 

Gelukkig is er een manier om het galmen van geluid te verminderen. Met name zachte materialen hebben goede akoestische eigenschappen, dat wil zeggen, zachte materialen zijn beter in het absorberen van geluid dan harde materialen. Het ophangen van gordijnen is daarom een bekende tip om de nagalmtijd in een ruimte te verminderen. Maar ook het plaatsen van een stoffen bankstel, of een vloerkleed op de grond leggen kan helpen om de nagalmtijd te verlagen. 

Met name in entreeruimtes komt het nog wel eens voor dat geluid gaat galmen. Omdat in een hal meestal niet veel meubels staan en je er geen gordijnen kunt ophangen is het probleem met deze tips dus niet te verhelpen. 


*Nagalmtijd is de tijd dat een geluidverschijnsel in een ruimte nog hoorbaar is als de geluidsbron reeds is gestopt.

Met akoestische muurdecoratie verkort je de galmtijd in een ruimte met veel harde materialen

Doe het zelf akoestisch kunstwerk

Een kant en klaar akoestisch kunstwerk kun je kopen bij EmielsDesigns. Maar als je een beetje handig bent kun je ook zelf een akoestisch paneel met artwork maken. Op deze DIY akoestiek pagina leg ik uit hoe dat werkt. 

Dit akoestisch paneel maak je eenvoudig zelf Als je een beetje handig bent maak je dit akoestische kunstwerk eenvoudig zelf.

Akoestiek op kantoor verbeteren

In een kantoor en vergaderzaal is het van belang dat de akoestiek in orde is. Een te lange nagalmtijd zorgt er voor dat sprekers elkaar minder goed kunnen verstaan. En dat is natuurlijk onwenselijk. Om de nagalmtijd te verkorten is het van belang dat geluid minder goed kan weerkaatsten. Op harde ondergronden, zoals een tegelvloer of gestucte muur wordt bijna al het geluid weerkaatst. Door hier zachte materialen toe te passen kun je een deel van het geluid absorberen. Op de vloer kun je dit bereiken door vloerbedekking toe te passen, of een vloerkleed neer te leggen. Voor de wand is is AcousticPro wanddecoratie in je kantoor een oplossing. Door de opbouw van deze akoestische panelen wordt een groot deel van het geluid dat op het oppervlakte terechtkomt geabsorbeert waardoor de nagalmtijd korter wordt.

Akoestische muurdecoratie Deze hexagons en het vierkante doek zijn te bestellen als AcoesticPro panelen

AcousticPro® Zeskant panelen

Wil je de akoestiek verbeteren en gelijk iets unieks aan je muur, dan zijn deze akoestische zeskant panelen gemaakt voor jou. Deze panelen zijn er in twee uitvoeringen, AcousticPro® premium en basic. Zeskant panelen zijn beschikbaar in drie verschillende formaten, met een breedte van 60, 100 of 140 cm. De zeskant panelen kun je voorzien van één van de tientallen designs die je in ons portfolio terugvind. 

Goedkope Geluidsabsorberende schilderijen

Waarmee kun je dan wel het galmen van geluid in een hal verminderen? Dat kan met akoestische muurdecoratie. Alle kunstwerken in de kunst webshop op deze site kunnen ook besteld worden op AcousticPro® budget panelen met geluidsabsorptie. Deze panelen zien er uit als een gewoon schilderij, maar hebben daarbij het voordeel dat het schilderij goed geluid kan absorberen. Door een kunstwerk op te hangen, geprint op AcousticPro® budget panelen kun je de akoestiek in een ruimte dus eenvoudig verbeteren.

De panelen kunnen geleverd worden in zeven vaste formaten;
vierkant 40x40, 60x60, 70x70 en 100x100 cm
staand 40x60, 50x70 en 60x90 cm en
liggend 60x40, 70x50 en 90x60 cm

Het akoestisch materiaal in de akoestische muurdecoratie bestaat uit gerecyclede spijkerbroeken

Van links naar rechts: een hoek detail van het akoestisch doek, perspectief van het doek, detail van de achterzijde met akoestische stof, de achterzijde van het akoestische kunstwerk in zijn geheel

Kies een akoestisch kunstwerk in een uitvoering die past bij jouw budget

De akoestische kunstwerken kunnen geleverd worden in verschillende uitvoeringen;

  • AcousticPro® budget
  • AcousticPro® basic
  • AcousticPro® premium

AcousticPro® budget

Deze panelen zijn te vergelijken met een normaal canvasdoek. Dit doek wordt aan de achterzijde opgevuld met akoestische stof. 

AcousticPro® budget De budget versie is een canvasdoek met akoestische vulling

AcousticPro® basic

Deze uitvoering heeft een alumium lijst in zwarte kleur. De akoestische vulling is enkelaags. Het basic paneel heeft dankzij de combinatie van de materialen en de opbouw een α-waarde van 0,65. Dat betekend dus dat 65% van het geluid geabsorbeerd wordt

Premium akoestische schilderijen

Naast de budget panelen kun je ook kiezen uit een premium uitvoering. Deze panelen hebben een dubbele laag die het geluid nog beter absorbeert. Het premium paneel heeft een α-waarde van 0,9. In het premium paneel is namelijk nog een extra laag akoestisch materiaal verwerkt, voor nog meer geluidsabsorptie. Daarnaast is het frame van het premium paneel dikker en steviger.

AcousticPro® premium AcousticPro® premium heeft een dubbele akoestische vulling

Dit akoestische paneel is voorzien van een illustratie van een schotse hooglander. Deze print past heel goed in een landelijk interieur. Naast deze print kun je kiezen uit tientallen andere fraaie kunstwerken in verschillende stijlen. 

Montage handleiding AcousticPro® panelen

Download de montage handleiding voor het ophangen van de AcousticPro basic of premium werken.


schotse hooglander Akoestisch Doek Verbeter de nagalmtijd met AcousticPro wanddecoratie.

Kies de print voor jouw akoestische kunstwerk

Alle werken die je in de webshop ziet zijn ok te bestellen als AcousticPro paneel. Neem contact op met Emiel als je een werk wilt bestellen in Acoustic pro uitvoering. 

Zwart wit print Gnoe
Engel in zwart wit en blauw
Print zwart wit hooglander
Dansend paar in blauw grijs

Gelijk bestellen

De onderstaande werken zijn direct te bestellen als Akoestisch doek.

Meer informatie over akoestische muurdecoratie

Wil je meer weten over akoestische muur decoratie? Geef je mailadres en je vraag door via onderstaand contactformulier. Wij doen onze uiterste best om je vraag binnen 2 werkdagen te beantwoorden.