Gratis verzending in NL

klantbeoordeling

niet goed geld terug

winkelwagen

Schilderij schotse hooglander kopen

De kans is groot dat je op deze pagina terecht bent gekomen omdat je een schilderij wilt kopen van een schotse hooglander. Op deze pagina vind je kunstwerken van Emiel met de schotse hooglander in de hoofdrol. Je kunt een schilderij kopen van een hooglander in uiteenlopende stijlen. Zo is er altijd wel een schotse hooglander kunstwerk dat precies past bij jouw interieur stijl. Zo kun je hier schotse hooglander schilderijen kopen in een landelijke stijl, maar er staan ook kunstwerken van hooglanders tussen in een modernere stijl. 

Het schilderij hierboven is digitaal geschilderd. Het kunstwerk heeft een unieke stijl en is digitaal geschilderd op basis van een houtskool tekening. Het werk is uitgevoerd met groenblauwe tinten in combinatie met grijs en oranje en bruine accenten. Het werk heeft een landelijk karakter maar kan ook heel goed aan de muur in een Scandinavisch interieur. 

Hooglander in Trendkleur 2023 Deze schotse hooglander is helemaal klaar voor het nieuwe jaar want uitgevoerd in de 2023 trendkleur
Stoere hooglander in greige en taupe Dit stoere kunstwerk past goed in een robuust landelijk interieur
Schotse hooglander in kleur Uniek kunstwerk in groen zacht rood en bruin tinten

De schilderijen hierboven hebben één ding gemeen, het onderwerp, de schotse hooglander. Maar verder zijn de kunstwerken heel verschillend. Het eerste werk is minimalistisch van aard. De schotse hooglander kop is getekend met zwart op een geel witte achtergrond. Het werk daarna heeft een warm karakter en heeft een meer landelijke stijl. Deze schotse hooglander kop is grijs bruin en de ivoorwitte hoorns steken fraai af tegen de cementgrijze achtergrond. Het derde werk past goed in een retro stijl. De kleuren zijn mintgroen tot oud roze. 

Schilderij met een schotse hooglander aan je muur

In veel woonkamers in Nederland kom je een schilderij tegen met zo'n stoere schotse hooglander erop. De schotse hooglander is voor fotografen en kunstenaars een geliefd onderwerp. Met zijn lange vacht en imposante hoorns is het dan ook een prachtig beest om naar te kijken. En dat je deze stoere grazers ook in de Nederlandse natuurgebieden tegen kunt komen is natuurlijk extra leuk. EmielsDesigns heeft een serie schilderijen van schotse hooglanders gemaakt in verschillende stijlen en kleuren. Ben jij op zoek naar een schilderij met een schotse hooglander in een landelijke stijl? Of zoek je een kunstwerk van een hooglander die past bij jouw Scandinavische interieur? Voor elk interieur is er wel een schotse hooglander schilderij dat past bij jouw unieke stijl. Bekijk de collectie hooglanders hier. 

Kunstwerk in impressionisme stijl Schotse hooglander geschilderd met veel kleur. Dit werk heeft kenmerken van impressionisme.

Schilderij op doek van schotse hooglander kop

Op dit stijlvolle schilderij is een schotse hooglander kop te zien. Dit kunstwerk is gemaakt met warme bruin tinten. Het schilderij heeft een warme lichtgrijze achtergrond. Dit kunstwerk is als print op peesdoek te bestellen. De dunne aluminium lijst geeft het werk een luxe uitstraling. 

Stijlvol schilderij schotse hooglander Dit stijlvolle kunstwerk van een schotse hooglander kop is gemaakt met warme bruin tinten.

Hooglander geschilderd met taupe en warme grijs tinten

Als je mij vraagt waar ik aan denk bij schotse hooglanders komen de volgende trefwoorden in mij op; landelijk, robuust en karakter. Deze drie kenmerken komen allemaal terug in dit digitale schilderij. Dit werk is geschilderd met taupe en warme grijs tinten. Het robuuste komt terug in de ruwe penseel streken, en in de wilde haren van deze stoere hooglander. Dit werk zou heel goed in een landelijk interieur kunnen hangen. 

Graffiti stijl poster met hooglander kop

In dit kunstwerk komen twee werelden samen. De urban graffiti stijl met het landelijke onderwerp, de schotse hooglander, zorgen voor een interessante mix. 

In dit kunstwerk zijn grijstinten, zwart en wit gecombineerd met hout bruin gele accenten. 

Hang deze poster aan de muur met houten posterhangers, of lijst dit kunstwerk in met je eigen lijst. Heb je geen lijst liggen, dan kun je deze er natuurlijk ook bij bestellen. 
A2 poster hooglander in graffiti stijl Stoer en robuust kunstwerk van een schotse hooglander. Bestel dit werk als print als A2 poster

Hooglander poster in Scandinavisch interieur

Het lijkt er op dat dit werk met een abstracte schotse hooglander kop speciaal gemaakt is voor het Scandinavische interieur. Met de lichte achtergrond en de grijstinten afgewisseld met hout tinten en goud gele accenten past dit kunstwerk perfect in jouw Scandinavische woonkamer, slaapkamer of hal. 
Dit kunstwerk is te verkrijgen in vier verschillende afmetingen. Kies voor jouw grote lege muur voor grootformaat met afmetingen van 95 x 120. Of zet een klein formaat kunstwerk op je plankdrager. Deze heeft een formaat van 47 x 60 cm. 

Zwart wit hooglander in pentekening stijl

Schotse Hooglanders

De schotse hooglander 

De schotse hooglander is een rund met een fraaie roodbruine vacht. Deze dieren hebben vaak grote hoorns. Een volwassen stier kan wel 800 kilo wegen. 

Een schotse hooglander koe zo'n 500 kilo. In Nederland kun je deze stoere hooglanders in natuur en recreatiegebieden tegenkomen. Ze worden daar ingezet voor natuurlijke begrazing. 

In tegenstelling tot wat hun stoere en macho uitstraling doet vermoeden zijn schotse hooglanders over het algemeen rustig en zullen ze zich zelden agressief opstellen. 

landelijke muurdecoratie
Landelijk kunstwerk in taupe tint

Mijn schotse hooglander kunstwerken

Ik vind de schotse hooglander persoonlijk een geweldig dier om te tekenen. Dit dier heeft een stoere uitstraling.

De schotse hooglander straat zowel kracht als nonchalance uit. Een mooi kenmerk van deze grote runderen vind ik de hoorns. De ene schotse hooglander heeft de hoorns omhoog gericht terwijl bij een andere hooglander de hoorns naar beneden wijzen. Beide varianten heb ik uitgewerkt in verschillende kunstwerken.

Inmiddels staat er in mijn webshop een serie kunstwerken met schotse hooglanders als onderwerp. Bekijk hieronder de verschillende schilderijen.

Muurcirkels met schotse hooglander kop

Muurcirkel van dibond met hooglander Deze schotse hooglander muurcirkel van dibond is waterbestendig en kan prima in de badkamer hangen