Graffiti stijl poster met hooglander kop

In dit kunstwerk komen twee werelden samen. De urban graffiti stijl met het landelijke onderwerp, de schotse hooglander, zorgen voor een interessante mix. 

In dit kunstwerk zijn grijstinten, zwart en wit gecombineerd met hout bruin gele accenten. 

Hang deze poster aan de muur met houten posterhangers, of lijst dit kunstwerk in met je eigen lijst. Heb je geen lijst liggen, dan kun je deze er natuurlijk ook bij bestellen. 

Schotse-hooglander-graffiti-street-art-stijl Customjpg
A2 poster hooglander in graffiti stijl Stoer en robuust kunstwerk van een schotse hooglander. Bestel dit werk als print als A2 poster

Schotse Hooglanders

De schotse hooglander 

De schotse hooglander is een rund met een fraaie roodbruine vacht. Deze dieren hebben vaak grote hoorns. Een volwassen stier kan wel 800 kilo wegen. 

Een schotse hooglander koe zo'n 500 kilo. In Nederland kun je deze stoere hooglanders in natuur en recreatiegebieden tegenkomen. Ze worden daar ingezet voor natuurlijke begrazing. 

In tegenstelling tot wat hun stoere en macho uitstraling doet vermoeden zijn schotse hooglanders over het algemeen rustig en zullen ze zich zelden agressief opstellen. 

landelijke muurdecoratie
Kunst stijl met inkt pen en aquarel Dit schilderij heeft als basis een pentekening en is digitaal ingekleurd met waterverf brush

Mijn schotse hooglander kunstwerken

Ik vind de schotse hooglander persoonlijk een geweldig dier om te tekenen. Dit dier heeft een stoere uitstraling.

De schotse hooglander straat zowel kracht als nonchalance uit. Een mooi kenmerk van deze grote runderen vind ik de hoorns. De ene schotse hooglander heeft de hoorns omhoog gericht terwijl bij een andere hooglander de hoorns naar beneden wijzen. Beide varianten heb ik uitgewerkt in verschillende kunstwerken.

Inmiddels staat er in mijn webshop een serie kunstwerken met schotse hooglanders als onderwerp. Bekijk hieronder de verschillende schilderijen.