Gratis verzending in NL

klantbeoordeling

niet goed geld terug

winkelwagen

Over het meisje met de enorme parel

Was het meisje met de parel van Johannes Vermeer in 1665 nog tevreden met een subtiele parel in haar oor, anno 2023 moet alles groter en beter. Dit werk is een ludieke versie van het originele meesterwerk "Het meisje met de parel" van grootmeester Johannes Vermeer. Dit werk beeldt de zucht naar meer uit die mensen anno 2023 kunnen hebben. "Moet je altijd op zoek naar groener gras of kun je ook tevreden met wat je hebt" is de boodschap die Emiel met dit werk wil uitdragen. 

Te bestellen in de webshop als print op peesdoek.

Meer hedendaagse versies van het meisje met de parel zie je mijn blog met de titel "moderne-versie-van-het-meisje-met-de-parel"

Het meisje met de parel in anime stijl

Op dit werk zie je een andere variant van het meisje met de parel. Dit werk is uitgevoerd in anime stijl. Het meisje zit in dezelfde pose, draagt dezelfde kleren en heeft ook een parel in haar oren. Het grote verschil zit hem in de cartoon stijl. Dit werk is te bestellen als print op peesdoek. 

Deze hippe moderne versie van het meisje met de parel is leuk voor aan de wand in de woonkamer, maar ook op de kinderkamer kan dit werk heel goed hangen. Deze frisse versie van het meisje van de parel laat kinderen op een speelse manier in aanraking komen met onze Nederlandse kunst. 

Jonge vrouw met een grote parel

Het meisje met de grote parel heb ik digitaal geschilderd in photoshop. Zoals je in de animated gif hierboven kunt zien heb ik eerst een aantal schetsen gemaakt met potlood op papier. Ik wilde dat het meisje een grotere parel zou houden in haar handen. Maar deze moest (nog) niet te groot zijn dat ze deze niet meer vast zou kunnen houden, maar ook niet zo klein dat het lijkt dat het een normale parel is. Het resultaat is een parel die het meisje nog maar met moeite in haar eentje vast kan houden. 


Met een formaat ongeveer twee keer zo groot als een bowlingbal kost het heel wat kracht om hier nog een beetje fatsoenlijk mee te poseren. Wat heb je nog aan zo'n grote parel? Dat is de vraag die hopelijk bij kijkers opkomt als ze naar dit werk kijken. 
Wil je deze versie bestellen als weerbestendig werk voor aan de muur in de tuin, of gewoon boven de bank? Dit werk is te bestellen in de webshop als print op Dibond. 

Meisje met grote parel Versie van een jonge vrouw met een uit de kluiten gewassen parel is een knipoog naar het origineel

Groot, groter, grootst

Nadat ik mijn versie van het meisje met de grote parel af had bedacht ik me, de drang van mensen om meer en groter te willen stopt niet. Dus er kwam een nieuwe moderne versie van het meisje met de parel. Deze versie is nog iets extremer dan de eerste. 

Waar de parel van het meisje in de eerste eigentijdse versie nog te tillen was door het meisje zelf is de parel in deze versie uitgegroeid tot een kolos die niet meer door één mens is te dragen. Dus je bent in het bezit van zo'n grote parel en daarom heel rijk, maar wat kun je er nog mee... Als sieraad heb je er helemaal niks meer aan. Het enige wat het meisje met de parel nog kon bedenken is er half overheen te gaan liggen in een poging een fraaie pose aan te nemen voor de schilder. 

variant meisje met de parel Knipoog naar het werk van de oude meester Vermeer, het meisje wil telkens meer, dit is het resultaat