Moderne versie van het meisje met de parel

Het meisje met de parel is een kunstwerk dat tot de verbeelding spreekt. Dit werk is heel beroemd in Nederland en ver daarbuiten. In dit blog laat ik je een aantal moderne versies zien van het meisje met de parel. Een aantal van deze werken heb ik zelf gemaakt en zijn te bestellen als print in mijn webshop. Andere werken zijn van collaga kunstenaars. Daar gaan we...

Het meisje met de parel in anime stijl

ED-anime-art-meisje-met-de-parel-56x67cm-smalljpg

Deze versie van het meisje met de parel is gemaakt in anime stijl. Dit is een leuk werk om aan de muur in een kinderkamer te hangen. Zo breng je de jongste generatie op een speelse manier in aanraking met kunst van onze grootmeester Johannes Vermeer.

Het meisje met de enorme parel

vernieuwde-versie-meisje-enorme-pareljpg

Dit werk is er één met een knipoog. Op deze moderne variant van "het meisje met de parel" houdt het meisje een grote parel vast in haar handen. 

Mixed media - eigentijdse versie van het meisje met de parel

MP-HR3-crop-1-1-smalljpg

Deze limited edition van het meisje met de grootste parel is gemaakt in mixed media stijl. Deze eigentijds variant van het originele werk van Vermeer is digitaal geschilderd en bevat veel gelaagdheid. Deze versie is wat kleurrijker dan de originele versie, de achtergrond is hier gekleurd met geel bruin en crème.