Gratis verzending in NL

klantbeoordeling

niet goed geld terug

winkelwagen

Kunst Schotse Hooglander

De schotse hooglander. Een prachtig dier met een lange roodbruine vacht.
Je kunt de schotse hooglander tegenwoordig ook op veel plekken in Nederland tegenkomen. 
In veel van mijn kunst werken heb ik de schotse hooglander uitgebeeld. 
In de volgende alinea's zal je meenemen in mijn portfolio. 

Kunst stijl 1 - schotse hooglander in olieverf

De kunstwerken die ik maak zijn voor 90 % digitaal gemaakt in photoshop. Photoshop heeft een aantal realistische olieverf brushes. Hiermee maakte ik het kunst werk van de schotse hooglander die je hiernaast ziet. 

Dit werk is in kleur zodat je de fraaie roodbruine vacht van de hooglander goed kunt herkennen. Deze hooglander kijkt nonchalant in de richting van de camera.

Met zijn stoere hoorns kan de schotse hooglander nogal imposant overkomen. Als de hooglanders kleintjes hebben is het verstandig om bij ze uit de buurt te blijven maar over het algemeen zijn deze runderen heel kalm. Dat is ook de reden dat ze ingezet worden als grazers in natuurgebieden waar ook wandelaars kunnen komen.

Klik hier voor meer wanddecoratie van schotse hooglanders in olieverf stijl.
Stoere schotse hooglander
Schotse Hooglander kunst olieverf Kunst werk van een schotse hooglander in kleur. Dit schilderij is gemaakt in photoshop.

Kunst stijl 2 - abstracte schotse hooglanders

Schotse hooglander in aquarel stijl

De olieverf schilderijen zijn vrij realistisch. Daarnaast heb ik ook kunst gemaakt van schotse hooglanders die meer abstract van aard zijn. 
Deze kunstwerken hebben veelal een basis van pentekening. Deze tekeningen maak ik vaak op kleinformaat met inkt pen op papier.
Eenmaal gefotografeerd en digitaal bewerkt voorzie ik de illustratie van kleur.
Dit doe ik in photoshop. Ik vertelde eerder al over de olieverf brushes. Deze zitten in het megapack van photoshop welke je als je een Adobe id hebt gratis kunt downladen. In dit pakket zit ook een collectie waterverf brushes. Met deze brushes kun je een gave aquarel stijl toevoegen aan je digitale kunst. 

Deze stijl is mijn persoonlijke favoriet. En ook mijn klanten zijn enthousiast over deze kunst stijl want dit is veruit het meest verkochte kunstwerk dat uit mijn collectie. 

Beniewd naar meer schilderijen in deze inkt en aquarel stijl?
Via deze link kun je ze allemaal bekijken. 

Kunst stijl 3 - schotse hooglander pentekening

Less is more hoor je mensen wel eens zeggen. Dat geldt ook voor de pentekeningen die ik heb gemaakt van de schotse hooglanders. 


Deze tekeningen dienen soms ook als basis voor de waterverf schilderijen. Maar als je van zwart wit kunst houdt dan zijn deze ook heel geschikt als wanddecoratie in je interieur. 

Deze tekeningen maak ik vaak klein in een A5 schetsboek. Om de illustratie geschikt te maken voor grootformaat wanddecoratie zet ik deze schetsen om in vector formaat. 

Het leuke aan schotse hooglanders is de diversiteit aan uiterlijke kenmerken. Deze hooglander, geïnspireerd op een hooglander die in een natuurgebied in Hoogeveen rondloopt, heeft bijvoorbeeld de hoorns naar beneden wijzen. 

Bekijk de complete collectie pentekeningen van koeien en stieren hier. 

Pen schets hooglander
Zwart wit hooglander in pentekening stijl

Kunst stijl 4 - schotse hooglander in Zwart Wit en Grijs tinten

Schotse hooglander Zwart wit en grijs tinten Stoere schotse hooglander. Schilderij in grijstinten.

De pentekeningen zijn veelal getekend met zwarte pen op witte achtergrond. Dit schilderij van de schotse hooglander is gemaakt in zwart wit en grijstinten. Grappig detail is dat dit kunstwerk geïnspireerd is op dezelfde schotse hooglander als de zwart wit schets die je eerder op deze pagina zag. 

Zwart Wit kunstwerk stier Stoere schotse hooglander stier. Zwart wit digitaal artwork

Kunst stijl 5 - schotse hooglander in mixed media stijl

Deze schotse hooglander schilderijen zijn gemaakt met gemengde technieken. Deze mixed media stijl van Emiel begint vaak met een zwart wit houtskool tekening op papier die vervolgens wordt ingekleurd in Photoshop. Door verschillende lagen en texturen over elkaar aan te brengen ontstaat een kunstwerk met veel detail. Dit kunstwerk is gemaakt in turquose tinten met oranje bruine accenten. De schotse hooglander staat in een bos tussen een aantal omgevallen bomen. Dit werk is te koop als reproductie, geprint op peesdoek met een zwarte aluminium lijst. 

Schotse hooglander behangcirkel

Zowel mensen zoveel smaken. Naast verschillende kunst stijlen kun je bij EmielsDesigns ook kiezen uit verschillende vormen. Bijvoorbeeld deze behangcirkel met een stoere schotse hooglander kop in zwart wit en grijs. Klik op de link voor meer informatie over wanddecoratie in bijzondere vormen