Even geen inspiratie voor het maken van kunst - deze tips kunnen je helpen

Het kan elke kunstenaar overkomen. Je hebt even geen inspiratie voor een nieuw kunstwerk. Zoals een schrijver een writersblock kan hebben zo kan een kunstenaar ook gewoon even geen ideeën hebben voor het maken van kunst. 

In dit blog geef ik je een aantal tips waar je jouw inspiratie kunt vinden. 

Ga de natuur in.
Veel kunstenaars halen hun inspiratie uit de natuur. Tijdens een wandeling in het bos op op de heide kun je niet alleen je hoofd leegmaken, je kunt er ook nieuwe ideeën opdoen. Dat kan in de zomer als alles in bloei staat, maar ook in de winter kun je op verrassende manieren inspiratie vinden in de natuur. Zo heb ik een abstract werk gemaakt op basis van een bevroren plas. 

Bekijk een door een vergrootglas
Een andere tip is het bekijken van alledaagse objecten door een vergrootglas of microscoop. De texturen en patronen die je dan zie kun je normaal niet met het blote oog zien. 

Verander eens van stijl
Maak je altijd dezelfde kunstwerken? Het kan heel inspirerend werken om eens helemaal buiten je comfortzone te gaan. Door een werk te maken met een techniek die je nog niet eerder hebt toegepast. Maak eens een abstract werk als je altijd realistisch tekent of probeer eens een kubistische stijl als je normaal veel met organische vormen werkt. 

Op dit blog van een collega beeldmaker vindt je ook een aantal goede tips om je inspiratie weer leven in te blazen.