Gratis verzending in NL

klantbeoordeling

niet goed geld terug

winkelwagen

Lees hier hoe ik dit tropische schilderij maakte

Stap 1 - een onderwerp voor het schilderij

Ik was al een tijdje op zoek naar een onderwerp voor een nieuw waterverf schilderij en het leek me leuk om een kleurig werk te maken. Het is november 2021 wanneer ik dit stukje type en we zitten net weer in een mini lockdown. Dus wat kleur en vrolijkheid kan geen kwaad dacht ik. In dit artikel neem ik je mee in het proces van een tropische schilderij. 


In een dierenparkje in hoogeveen maakte ik een foto van een aantal parkieten in hun buitenverblijf. Ik selecteerde er drie die naar mijn mening het meest fotogeniek op de foto staan. Deze drie kleurige vogels heb ik met rood omcirkeld. 

stap 2 - potloodschets van de vogels

Nu ik de selectie had gemaakt heb ik met potlood op 300 grams aquarel papier een schetsje gemaakt van deze parkieten. Hoewel ze op de foto niet alle drie naast elkaar zitten heb ik dat op de schets wel gedaan. Om het werk een tropische look te geven heb ik wat grote bladeren op de achtergrond geschetst. Voor deze schets maakte ik gebruik van een 4B grafiet potlood. 

Deze schets heb ik ingekleurd met behulp van aquarel potloden van bruynzeel.

De grote vlakken heb ik geschilderd met deze waterverf. Het voordeel van deze manier van schilderen boven de aquarelpotloden is dat je hiermee fraaie verlopen kunt maken. Door nat in nat te schilderen vloeit de verf over van het ene in het andere vlak. 

In het filmpje hieronder zie je hoe ik de aquarel potlood streken met een kwastje met water overschilder.

Stap 3 - digitale nabewerking 

In de afbeelding hierboven zie je de ingekleurde versie van de tropische vogels. Van deze versie heb ik een foto gemaakt. 

Deze foto heb ik in photoshop geoptimaliseerd. Op deze foto zie je ook nog dat  ik de parkieten heb voorzien van een lichte omtrek lijn. Dit heb ik gedaan met een micron 0,5 pen. 
 
Schilderij kleurige tropische vogels

Leuke cadeau tips voor liefhebbers van parkieten

Naast de wanddecoratie heb ik deze illustratie ook omgezet naar een afbeelding zonder achtergrond. Dit png bestand kan geprint worden op verschillende originele cadeau artikelen. Deze 100 % katoenen tas bijvoorbeeld. Via spreadshirt kun je op print on demand principe een exemplaar van deze tas met tropische print bestellen. 

Bio tas met gekleurde parkieten
Bekijk alle cadeau tips met tropsche dieren

Naast de katoenen tas zijn er nog tientallen andere leuke cadeau items met deze gekleurde vogels erop. Deze items zijn allemaal te bestellen via mijn shop op spreadshirt.

Grafische illustratie parkiet

Je ziet bij het werk bovenaan deze pagina de structuur van het aquarel papier terug in de illustratie. Omdat niet iedereen dat even mooi vind heb ik ook een versie gemaakt die wat meer clean is, met een wat strakkere look. Deze grafische illustratie van drie parkieten is te bestellen als print op stevig A2 papier, inclusief fraaie eikenhouten posterhanger.