Profiteer tijdelijk van voorjaarskorting - 10 % op alles - gebruik code " LENTE "

Gratis verzending in NL

klantbeoordeling

niet goed geld terug

winkelwagen

RVS afstandhouders bevestigen

Bij een print op dibond kunnen er vier rvs afstandhouders meegeleverd worden. De montage aan je wand van deze afstandhouders is vrij eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een rolmaat, een potlood, een kleine waterpas en een boormachine

In de afbeelding hiernaast zie je de afstandhouders. Het bovenste deel, het rvs dopje is het onderdeel dat in het zicht blijft op je kunstwerk. Daaronder zitten drie kunststof ringen waarmee je de afstand tot de muur eventueel nog een beetje kunt vergroten of verkleinen. Daaronder zit een rvs buisje met binnenin schroefdraad een een gaatje waardoor een schroef kan worden aangebracht.

Bij de rvs afstandhouders worden vier pluggen en vier schroeven meegeleverd. RVS afstandhouders RVS afstandhouders kunnen gebruikt worden om een kunstwerk op afstand van je muur te bevestig

In de afbeelding hiernaast zie je drie afstandhouders waar de dop er nog op zit. Van een van de afstandhouders is de dop afgedraaid. De schroef is door het onderste rvs buisje gestoken. 

De RVS afstandhouders hebben een diameter van 15 mm en een hoogte van 21 mm als de drie kunststof ringen er tussen zitten. Het bovenste rvs dopje is ca 3 mm. De afstand van de achterkant van een kunstwerk tot de muur is daardoor ca 18 mm. 

Stap voor stap montage handleiding

Montage van de rvs afstandhouders is zoals gezegd redelijk eenvoudig.

STAP 1 : Dibond wordt door ons standaard zonder boorgaten geleverd. Dit doen we omdat sommige mensen er voor kiezen het kunstwerk te plakken met stevig dubbelzijdig tape zodat je geen bevestigingsmateriaal ziet. Teken de plaats van de boorgaten op het dibond af, een standaard maat is 2 cm uit de hoeken zoals je ziet bij foto stap 5, maar grotere afstanden kun je naar eigen smaak kiezen. Boor met een 9 mm metaalboortje de vier gaten in de hoeken.

Bepaal waar je Bepaal waar het kunstwerk moet komen. Nu kun je het kunstwerk tegen de muur positioneren. Het is handig om dit met twee personen te doen. De ene kan het kunstwerk vasthouden en met een waterpas bepalen of deze recht hangt. De andere persoon tekent met potlood de voorgeboorde gaten af. 

STAP 2 : Draai de onderkant van de vier rvs afstandhouders en steek de schroef door het gaatje aan de onderzijde van de afstandhouder.

STAP 3 : Bij montage in hout, schroef met een boormachine (of schroevendraaier) de schroeven op de afgetekende posities. Bij montage in beton of steen zullen eerst de gaten voorgeboord worden. Hierin stop je de meegeleverde pluggen.

STAP 4 : Positioneer het kunstwerk voor de rvs busjes. Draai de dopjes met in de busjes. Het kunstwerk hangt nu voor de muur.