Heb jij je al aangemeld voor de nieuwsbrief van EmielsDesigns?

Tijdelijk 10 % korting op jouw favoriete kunstwerk - gebruik kortingscode ED10

Kunstwerk Engel

Heb je ooit het verlangen gehad om je interieur te verfraaien en een vleugje hemelse schoonheid toe te voegen aan je leefruimte? Een kunstwerk met een engel erop kan de perfecte keuze zijn om je muur tot leven te brengen en een sfeer van rust en sereniteit te creëren. Laat me je meenemen op een ontdekkingsreis waarin we de schoonheid en symboliek van een engel als kunstwerk verkennen.

Waarom zou je kiezen voor een engel als onderwerp voor je kunstwerk? Hier zijn drie overtuigende redenen waarom een engel het perfecte onderwerp is om je muur te sieren:

  • Tijdloze elegantie: Engelen zijn een tijdloos symbool van goddelijke schoonheid en wijsheid. Door een kunstwerk met een engel aan je muur op te hangen, voeg je een vleugje tijdloze elegantie toe aan je interieur. Het beeld van een engel straalt rust, harmonie en puurheid uit, waardoor je ruimte een verfijnde en serene uitstraling krijgt.
  • Spirituele betekenis: Engelen worden vaak geassocieerd met bescherming, begeleiding en hoop. Ze vertegenwoordigen een verbinding met het goddelijke en herinneren ons aan de kracht van het spirituele. Door een kunstwerk met een engel in je huis op te nemen, creëer je een ruimte die je uitnodigt tot diepe reflectie en innerlijke groei. Het is een constante herinnering aan de kracht van geloof en positieve energie.
  • Inspirerende harmonie: Een engel aan de muur kan een bron van inspiratie zijn in je dagelijks leven. Het beeld van een engel die zweeft, met vleugels die uitgestrekt zijn, herinnert ons eraan dat we kunnen streven naar grotere hoogten en ons potentieel kunnen verwezenlijken. Het kan een herinnering zijn om te geloven in je dromen en te streven naar harmonie en vrede, zowel binnenin als in de wereld om je heen.

Inspirerend kunstwerk aan de muur Een engel staat symbool voor schoonheid, wijsheid en troost.

Sta even stil en stel jezelf de volgende vragen: Wil je je leefruimte transformeren in een oase van rust en sereniteit? Verlang je naar een kunstwerk dat niet alleen mooi is om naar te kijken, maar ook een diepere betekenis heeft? Heb je behoefte aan een visuele herinnering om je te inspireren en te motiveren?

Als je antwoord op een van deze vragen 'ja' is, dan is een kunstwerk aan je muur met een engel erop de perfecte aanvulling voor je interieur. Laat jezelf omringen door de tijdloze elegantie, spirituele betekenis en inspirerende harmonie van een engel.
Een kunstwerk met een engel aan de muur kan je leefruimte verheffen tot een bron van rust, inspiratie en persoonlijke groei.


Een engel is voor mensen een symbool van hoop en troost. Het idee van een beschermengel die over je waakt is voor sommigen een geruststellend gevoel. In de geschiedenis van de kunst zijn er al veel kunstwerken gemaakt met een engel in de hoofdrol. Ik teken zelf ook graag engelen. Je vind hier een overzicht van kunstwerken met een engel erop in verschillende stijlen. Helemaal onderaan deze pagina zie je een overzicht van kunstwerken die je kunt bestellen in de webshop.

Abstract kunstwerk van een engel

Hiernaast zie je een abstract kunstwerk van een engel. Dit werk maakte ik in oranje en roestbruine kleuren. De robuuste lijnen zijn getekend in een zwarte kleur. Dit abstracte werk is digitaal ingekleurd met verschillende penselen. De engel heeft haar handen boven haar hoofd. De beide vleugels wijzen omlaag. Dit kunstwerk heeft een staande oriëntatie.

Kernwoorden die passen bij dit werk zijn spiritualiteit, hoop, geloof en kracht.

De pose die deze engel aanneemt is een verwijzing naar hogere krachten. Haar handen wijzen omhoog naar de hemel terwijl de punten van de vleugels van de engel omlaag wijzen naar de aarde. Deze engel is hierdoor een tussenpersoon tussen hemel en aarde.  

Dit abstracte kunstwerk van de engel in roodbruin is in de webshop te bestellen als print op peesdoek met afmetingen van 60 x 90 cm. Het is natuurlijk goed mogelijk dat jij een specifieke andere maat wilt bestellen. In dat geval kun je  contact opnemen. Ik help je graag met jouw zoektocht naar het perfecte kunstwerk aan je muur. 
Engel in abstracte stijl Abstract kunstwerk van een engel in rood bruine kleuren.

Moderne kunst met een engel erop

Zoek je een modern kunstwerk met een engel erop dan is dit werk wellicht wat voor jou. Dit kunstwerk is gemaakt in uiteenlopende blauw tinten gecombineerd met roze accenten. De lijnen van deze engel zijn getekend met zwarte kleur. Dit werk is iets realistischer dan het kunstwerk hierboven. Het werk past daardoor in de categorie semi abstract of semi realistisch. 

De basis van dit kunstwerk is een potlood tekening die ik op een a4 papier heb getekend. Deze tekening van een engel heb ik gedigitaliseerd. Door de tekening in te kleuren met verschillende digitale penselen en uiteenlopende texturen toe te voegen is er een gelaagd kunstwerk ontstaan. Deze vorm van kunst lijkt op de handgemaakte mixed media kunstwerken. 

Dit artwork bestel je eenvoudig in de webshop als print op wisseldoek met aluminium lijst. Ook dit kunstwerk kan geleverd worden in uiteenlopende afmetingen. Het standaard formaat in de webshop is 60 x 90 cm. Doordat het werk in hoge resolutie is getekend kan deze ook haarscherp geprint worden met een formaat van 98 x 140 of zelfs groter. 
Engel in mixed media stijl Dit kunstwerk met een semi abstracte engel is gemaakt met blauw, zwart en roze kleuren.

Engel kunstwerk in minimalistische stijl

Waar de engelen hierboven omringd zijn door een achtergrond met veel textuur is heeft deze engel een bijna effen achtergrond. De eenvoud van deze tekening geven dit kunstwerk een minimalistisch karakter. Deze engel kijkt met haar hoofd opzij, haar linker hand heeft ze in haar haren en haar andere hand rijkt naar de lucht. Voor dit kunstwerk heb ik gekozen voor twee kleurtinten, namelijk zandgeel en blauwgrijs. Dit werk straalt rust en kalmte uit. Het kunstwerk heeft een staand formaat waarmee je de hoogte van de muur goed kunt benutten. Het originele werk heeft een hoge resolutie die het mogelijk maakt om dit kunstwerk te printen op grootformaat canvas, doek of zelfs fotobehang. 

Een print van deze getekende engel is te bestellen op doek met zwarte aluminium lijst. De zachte look and feel van het doek past goed bij het rustige karakter van deze engel. 

Engel kunstwerk in minimalistische stijl De werk is eenvoudig van aard. Deze engel is getekend in twee kleurtinten, zandgeel en blauwgrijs.