Gratis verzending in NL

klantbeoordeling

niet goed geld terug

winkelwagen

Kunst en schilderijen in taupe kleur

Taupe is en blijft een veelgebruikte kleur in het interieur. Bij EmielsDesigns vind je een aantal kunstwerken in de prachtige taupe tinten. Van licht taupe tot donkerdere taupe en grijs tinten. Er is vast een kunstwerk dat precies past bij jouw interieur. Zit de gewenste taupe tint er niet tussen? De kunstwerken bij EmielsDesigns zijn door Emiel zelf gemaakt. Doordat de digitale kunstwerken in lagen zijn opgebouwd is het vrij eenvoudig om een taupe tint aan te passen aan jouw wensen. Neem voor specifieke wensen even contact met Emiel op via het onderstaande contactformulier. 

Line art in taupe kleur

Taupe drieluik pentekening met schaduw en hooglichten

Dit drieluik is uitgevoerd in dezelfde taupe tinten. De werken zijn alle drie getekenend met potlood. De lijnen hebben hierdoor een robuust karakter. Hier en daar zijn de grillige lijnen te zijn. Links zie je een dame in avondjurk. Ze heeft blote voeten en lange haren. Op haar blote onderbeen is een tatoeage te zien met drie sterren erop. Deze zelfde dame is ook getekend op het kunstwerk in het midden van dit drieluik. Deze vrouw zit op de grond en heeft één van haar handen in haar haren, terwijl de andere op de grond steunt. 

Ook zij heeft blote voeten en dezelfde tattoo op haar benen. De drie sterren zouden een hint kunnen zijn naar haar Amsterdamse afkomst. Bij de drie pentekeningen zijn schaduwen toegevoegd en zachte hooglichten. Deze geven de werken een gevoel van diepte. Op het taupe kleurige werk aan de rechterkant van de collage van drie is een engel te zien. Deze engel buigt zich over een slapende hond. Door de lichte taupe tint past dit kunstwerk heel goed in een scandinavische interieur stijl. Desgewenst kunnen deze werken ook in een andere taupe tint worden besteld. In dat geval kun je contact met mij opnemen zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.
Taupe kunst Dit drieluik is gemaakt met taupe tinten

Wat is taupe voor een kleur?

De kleurnaam Taupe komt van het frans Taupes, wat mol betekend. 
Een mol heeft een bruingrijze vacht.

Nu is bruingrijs een niet heel ingekaderde benaming. In de afbeelding hiernaast zie je een verzameling van kleuren die naar voren kwamen toen ik taupe zocht op google. Zoals je ziet zitten er inderdaad bruin grijze kleuren tussen. Maar daarnaast zijn er ook kleuren te zien die meer roze van aard zijn, of creme en zelf een lila tint komt in de zoekresultaten naar voren. En ook het verschil in lichtsterkte is groot. Er zijn een aantal donkere kleuren te zien, die meer tegen donkerbruin aanzitten en er zijn een aantal kleuren die ik zelf eerder als beige of crème zou benoemen.

 Als je dus bij een verfwinkel naar binnenloopt en je vraagt om een pot met taupe kleurige verf dan is de kans groot dat je niet helemaal de kleur krijgt dit je had verwacht. 

Taupe tinten Taupe is niet één kleur maar eerder een omschrijving voor een groep van bruingrijze kleuren.

Aardse en taupe tinten kunst in landelijke stijl

Taupe kleuren en aardse tinten passen heel goed in een landelijke interieur stijl. Deze kleuren hebben een chique karakter. Afgewisseld met goud geel zoals in dit klassiek kunstwerk ontstaat een luxe stijl.