Gratis verzending in NL

klantbeoordeling

niet goed geld terug

winkelwagen

Dibond wissellijst kopen

Veel bedrijven bieden baklijsten aan voor Dibond panelen of andere 3 mm dikke platen. Deze panelen moeten veelal vastgelijmd of geplakt worden op de baklijst. En dat is natuurlijk zonde van dat mooie paneel. Misschien wil je zo nu en dan het paneel omwisselen in de lijst. En dat lukt natuurlijk niet als het paneel vastgelijmd is. EmielsDesigns heeft hiervoor een oplossing bedacht. 

Met onze eigen kunststof bevestigingshoek kun je heel simpel een Dibond paneel monteren en van een gewone lijst een wissellijst maken.
Wat zijn de voordelen van een Dibond wissellijst;
  • Wissel eenvoudig het Dibond paneel om voor een ander paneel als je afwisseling wilt in je interieur
  • Eenvoudig de lijst in een andere kleur schilderen als je het Dibond paneel eruit haalt. 
  • Met de afstandhouders altijd dezelfde afstand rondom de lijst. 
  • Eenvoudige montage met schroeven. 
  • Ook geschikt voor 3 mm Forex, acrylaat, plexiglas of andere 3 mm dikke plaat.


Hieronder zie je een aantal voorbeelden van lijsten waarbij we dat hebben gedaan. 

Dibond Wissellijst met L profiel

EmielsDesigns heeft een unieke oplossing om van een gewone lijst met L profiel een Dibond Wissellijst te maken. De kunststof afstandhouder monteer je boven en onder. Bij panelen groter dan 80 cm is het aan te bevelen om ook in het midden een extra afstandhouder te monteren. Er zit in de afstandhouder een uitsparing zodat je de afstand rondom de lijst eenvoudig gelijk kunt houden. In dit voorbeeld is dit een afstand van 1 cm. 

Technische doorsnede L profiel Technische informatie met doorsnede in tekening afstandhouders van de Dibond Wissellijst

Deze L-profiel wissellijst voor Dibond panelen kun je op twee manieren gebruiken. Met de Afstandhouders aan de achterzijde ziet je Dibond paneel met lijst er zo uit zoals de onderstaande afbeelding. Je kijkt tegen de 35 mm brede lijst aan, het paneel zit 10 mm verzonken in de lijst. Deze manier heeft als nadeel dat er rondom een afloop ontstaat die niet zichtbaar is omdat deze achter de lijst gaat. Het grote voordeel van deze wissellijst op deze manier ophangen is dat dit een super mooi en strak resultaat geeft waarbij je eenvoudig je Dibond paneel weer kunt omwisselen voor een ander 3 mm dik paneel. 

Dibond Wissellijst Maak van een gewone houten L-profiel lijst een Dibond wissellijst met onze afstandhouders.

Bij methode twee draai je het paneel om en blijven de afstandhouders in het zicht. Het voordeel van deze manier van monteren is dat je de lijst bij het omwisselen kunt laten hangen. Het nadeel is dat de afstandhouders dus in het zicht komen, hoewel sommige mensen die juist een stoer en fraai element zullen vinden. 

Dibond wissellijst andere zijde Draai het paneel om en creeer een compleet ander effect met de afstandhouders in het zicht.

Lijst van R1 enkelglas raamhout profiel

Deze wissellijst is gemaakt van een standaard R1 enkelglas raamhout profiel. De kunststof afstandhouders zijn afgestemd op de dikte van het Dibond paneel, 3 mm, en de sponning van 17 mm dik in het houten profiel. Deze wissellijst is standaard gegrond in een witte kleur en kan desgewenst in kleur worden overgeschilderd. Dit is een bijkomend voordeel van een wissellijst. Als je het dibond losschroeft kun je eenvoudig de lijst overschilderen in een andere kleur. 

Net als bij het L-profiel kan ook deze R1 wissellijst tweezijdige gebruikt worden. Met de afstandhouders aan de achterzijde ziet de lijst met het Dibond paneel er zo uit;
Dibond wissellijst van R1 profiel Dit Dibond wisselkader is gemaakt uit een R1 raamhout profiel voor enkelglas.

En kies je er voor om de afstandhouders in het zicht op te hangen dan zal deze R1 lijst er zo uit komen te zien;

Wissellijst Dibond R1 raamhout profiel Dibond wissellijst gemaakt van R1 enkelglas raamhout profiel.

Heb je vragen over de Dibond wissellijsten?

Wil je meer weten over onze Dibond wissellijsten? Voor maatwerk en advies kun je jouw emailadres of telefoonnummer met eventueel jouw vragen hieronder achter laten, Emiel neemt daarna zo spoedig mogelijk contact met je op. 

Ik wil meer informatie over Dibond Wissellijsten