Wat zijn goede marketing strategieën voor beeldmakers

Als beeldmaker zijn er verschillende manieren om een merk op te bouwen en je naamsbekendheid te vergroten. In dit blog laat ik je een aantal marketing tips zien die je kunnen helpen om je bekendheid te vergroten. Daar gaan we;

1: Allereerst de meest voor de hand liggende marketing strategie; social media. Gebruik sociale mediaplatforms zoals Instagram, Facebook, Twitter en TikTok om je werk aan een groter publiek te presenteren. Gebruik relevante hashtags, reageer op reacties en wees consistent. 

2: Maak een portfoliowebsite: maak een portfoliowebsite om je beste werk presenteren. Een website is een makkelijke manier op potentiële klanten te bereiken. Zorg dat er op elke pagina een contactformulier staat zodat klanten eenvoudig contact met jouw op kunnen nemen. Wordpress is een goed platform om je website in te bouwen.

3: Werk samen met andere beeldmakers, fotografen en kunstenaars. Als je bijvoorbeeld een gezamenlijk project maakt kun je elkaars bekendheid gebruiken en elkaar helpen met de promotie van het kunstwerk waar je aan werkt. Zo bereik je een groter publiek.

4: Verzin leuke acties, zoals weggevers of kortingsacties. Een veel gebruikte tactiek op social media is een like deel en win actie. Je kunt natuurlijk ook je volgers kortingen op jouw kunst aanbieden om hen te stimuleren een werk van jou te kopen. 

5: Huur eens een stand op een lokale markt of braderie.
Mijn ervaring is dat mensen een echt fysiek werk veel meer waarderen dan een werk dat alleen online staat. Dus doe eens mee aan een markt. Er is vast wel een leuke voorjaars, zomer of kerstmarkt in jouw omgeving waaraan je kunt meedoen. Maak een selectie van je beste werk en promoot deze op jouw kunst stand.

6: Ga op zoek naar lokale kunst projecten. In veel gemeentes is er wel een organisatie, stichting of vereniging te vinden zich bezig houdt met het ondersteunen van lokale kunstenaars. Wordt ook lid van zo'n vereniging.

Onthoud dat consistentie de sleutel is bij het vermarkten van jouw kunstwerken. Blijf nieuwe inhoud maken, maak contact met je volgers en promoot je werk. Uiteindelijk zul je een trouwe fanbase opbouwen en je merk laten groeien.
Vind je dit artikel interessant?
Als je dit artikel waardevol vind dan kun je mij steunen door het bedrag van een kopje koffie te doneren via deze link;