Schilderij buiten aan de schutting ophangen

Een schilderij buiten aan de schutting ophangen, kan dat? Het antwoord hierop is, ja dat kan. Er zijn verschillende materialen die geschikt zijn voor buiten. Ik ga ze hier per soort behandelen.

Tuinposter


Een tuinposter is zoals de naam het al zegt gemaakt om in de tuin op te hangen. De tuinposters worden geprint op Banner 510 of ProPES outdoor met UV-bestendige inkt. Hierdoor zijn ze waterafstotend en blijven ze lang mooi en kleurecht. 

ED-beer-stad-HR-small-tuinposterjpg

Cortenstaal buiten ophangen


Cortenstaal is heel geschikt om het hele jaar buiten aan de schutting te hangen. De roestlaag beschermt zichzelf tegen verdere corrosie. Daardoor heeft cortenstaal een lange levensduur. 

Dibond paneel


Het voordeel van Dibond is dat deze waterbestendig is. Een schilderij print op Dibond kan daarom heel goed buiten hangen. Het liefst niet in de volle zon omdat de print zelf niet UV bestendig is. Onder een overkapping of gericht op het noorden kun je jarenlang genieten van de print.

Papieren poster in waterdichte lijst

Wist je dat er zelfs poster lijsten bestaan die waterdicht zijn. Hierin kun je jouw papieren posters ophangen. Deze zogenaamde aluminium kliklijsten zijn er in verschillende formaten,  - DIN A3 (297x420mm), - DIN A2 (420x594mm), - DIN A1(594x841mm), - DIN B2 (500x700mm) en - DIN B1 (700x1000mm). Deze lijsten zitten niet standaard in ons assortiment maar als je een poster bij ons koopt kunnen wij deze wel op aanvraag leveren.