Pentekening van een Italiaanse tuin aan het Gardameer

Deze tekening heb ik gemaakt met balpen op papier. De pentekening is geïnspireerd op een tuin in Italië aan het Gardameer waar ik in 2020 een heerlijke vakantie heb gevierd. We huurden er een huisje pal aan het Gardameer. 's ochtends werd je wakker met het kabbelende geluid van het water tegen de rotsen. In mijn herinnering zag deze tuin er zo uit, helaas heb kan ik hier de foto's niet meer van vinden. Je ziet een dame in de tuin wandelen richting de poort in een stenen muur die de tuin scheidt van het meer. Links een boom en op de voorgrond zie je in het midden het pad dat leidt richting de poort. 

20240318_085821-pentekening-zwart-wit-italiaanse-tuin-small-basisjpg
De originele pentekening in blauwe kleur

De tekening heb ik gedigitaliseerd met een digitale camera. In photoshop heb ik de blauw tinten omgezet naar donkergrijs. 


20240318_085821-pentekening-zwart-wit-italiaanse-tuin-smalljpg

Ik heb er voor gekozen om een reproductie van deze tekening aan te bieden op peesdoek. De dunne aluminium lijst geeft een subtiele omkadering. De zachte textuur van het doek zelf geeft een goed tegenwicht tegen de wat hardere zwarte lijnen. 


20240318_085821-pentekening-zwart-wit-italiaanse-tuin-wall-02jpg

Deze pentekening past goed in een modern interieur, zoals hierboven aan de muur van een interieur met een Scandinavische stijl. 


20240318_085821-pentekening-zwart-wit-italiaanse-tuin-wall-02-3Djpg

Op de foto hierboven zie je een perspectief beeld. Hier kun je goed zien dat de lijst een subtiele rand vormt rond de pentekening. 

Het werk is in de Art Shop te bestellen met een formaat van 90x90 cm. Wil je liever een kleinere versie, of juist groter? Neem dan even contact met mij op.