Online platform waar je jouw kunst kunt verkopen

Je kunstwerken verkopen kan tegenwoordig op diverse manieren. Je kunt op de ouderwetse manier je werken fysiek in een gallerie presenteren. Of je maakt gebruik van de vele online platforms die er zijn. In dit artikel geef ik je een aantal voorbeelden van online kunst platforms waar je jouw kunst, of reproducties daarvan, kunt verkopen. Daar gaan we...;

Werk aan de muur


Dit is een Nederlands platform dat tegenwoordig ook sites heeft in diverse andere Europese landen onder de naam Ohmyprints. Bij werkaandemuur kunnen fotografen en kunstenaars reproducties aanbieden van hun kunstwerken of foto's. De klant kan een print bestellen van het werk op verschillende materialen. Bij verkoop regelt werk aan de muur de verzending en betaling en ontvangt de kunstenaar een fee. Deze kun je zelf instellen, van 1 tot maar liefst 200 %.

Sfeer aan de muur


Eigenlijk is sfeeraandemuur.nl een zelfde platform als werk aan de muur, met het verschil dat dit een wat kleiner bedrijf is. De mogelijkheden zijn iets beperkter. Waar je bij werkaandemuur alle formaten kunt uploaden moet de verhouding bij sfeer aan de muur 3:4 of 4:3 zijn. 

Saatchiart


Saarchiart.com is een internationaal platform. Anders dan bij Werkaandemuur en Sfeeraandemuur is dit geen dropshipping platform. Je verpakt je eigen kunstwerken. 


Artmajeur.com


Artmajeur is een online marktplaats voor het kopen en verkopen van kunst. Je kunt hier je kunst gratis in de online gallerie plaatsen. Bij verkoop betaal je een deel van de opbrengst aan Artmajeur.

https://www.saatchiart.com/u/2391377