Mock-up voor kunstwerk maken of kopen

Je digitale foto's of artwork op een professionele manier presenteren. Hoe doe je dat eigenlijk? Waar vindt je de juiste tools of programma's om jouw beelden te presenteren? Er zijn online verschillende interessante en handige websites te vinden waar je mockups kunt gebruiken of zelfs maken.

Maak je eigen kunst mock up in Photoshop
Zelf maak ik eigen foto muren in floorplanner en photoshop. Als ik ergens een mooie muur zie of lege wand maak ik daar zo nu en dan een foto van. Die foto is in photoshop als achterwand te gebruiken om je foto's of digital artwork aan op te hangen.

noorwegen-kasteel-binnen-mockupjpg

Download kant en klare mock-up PSD bestanden
Op Etsy.com heb ik ook een aantal fraaie kant en klare mock-up bestanden gedownload tegen vergoeding. Deze hebben een Scandinavische stijl en passen heel fraai bij mijn werk. Deze psd bestanden bevatten ook een raster op schaal zodat je het kunstwerk op juiste grootte in de mockup kunt plakken. Ook is de muur als losse laag toegevoegd, zodat je jouw kunstwerk ook achter de kussens kunt laten lopen. Zie hoe het logo van emielsdesigns hieronder achter de kussens verdwijnt. Even googlen op "scandinavian interior art mockup" levert nog veel meer fraaie mock-up bestanden op die je tegen betaling kunt gebruiken. 

etsy-mockupjpg


Mock up uit een 3D programma
Naast mockups in photoshop maak ik ook mijn eigen kunst muren in Cinema4D. Dit is een 3D tekenprogramma waarmee je realistische afbeeldingen kunt genereren. Naast C4d zijn er heel veel andere 3d tekenprogramma's waar je ook mock-up bestanden kunt maken voor je artwork. Voorbeelden zijn 3DS-max, Blender, Sketchup en floorplanner. In de gif hieronder zie je hoe ik met behulp van C4D en photoshop een kunstwerk heb gerenderd op een gestucte muur. 

stappen-met-logogif

Online mockup generator
Als je geen (kennis van) photoshop hebt dan zijn er online ook handige sites die je kunnen helpen jouw artwork te presenteren. https://smartmockups.com/ is bijvoorbeeld zo'n mockup site en is eenvoudig te gebruiken. Hier plak je jouw beelden in de mooiste scenes. Voor mobiel zijn er in playstore handige apps waar je jouw werken aan de muur kunt maken. Artrooms is hiervan een goed voorbeeld. De betaalde versie laat je zonder watermerk kiezen uit tientallen fraaie interieurs en muren. Je hangt je werk aan de muur eventueel met een lijst in kleur en dikte naar jouw smaak.

Mock up van echte foto's
En last but not least, print eens zelf een foto op A3 doe er een fraaie lijst om heen en maak er mooie foto's van met jezelf er bij op. Ik doe het zelf ook nog te weinig maar vooral op social media wordt je eigen gezicht en verhaal tonen door kijkers van je profiel gewaardeerd.

render-stappen-3dgif

Lukt het je niet om je eigen professionele mock-up bestanden te maken? Wellicht kan Emiel dan wat voor jou betekenen. 
Heb jij zelf nog tips of aanvullingen op dit artikel? Laat een berichtje achter via de contactpagina