Minimalistische kunstwerken in eenvoudige stijl

Minimalistische kunstwerken kenmerken zich door de eenvoud. Sober kleurgebruik en vooral veel aandacht naar het onderwerp. Pentekeningen op een effen achtergrond passen goed bij dit minimalistische thema. In dit blog laat ik een aantal kunstwerken zien die passen bij het minimalistische thema. 

vochtbestendig-kunstwerk-06jpg
Dit kunstwerk past goed in het minimalistische thema. Dit werk is een zwart wit bewerking van een houtskool tekening op papier. Dit werk is geproduceerd op een strakke witte Dibond plaat. 

20240113_pose-dame-HR-kleur-wall-03jpg
Less is more. Dat is wat ook past bij dit minimalistische kunstwerk. Dit vierkante paneel is voorzien van een print in zwart zacht geel en lichtbruin voor de schaduw accenten. Dit kunstwerk past goed bij een interieur met hout tinten. Door de eenvoud en het strakke karakter van de lijnen straalt dit werk een zekere rust uit. 

zwart-wit-poster-drieluik-sfeervol-woonkamerjpg
Minimalistische kunstwerken als drie luik serie. Deze drie tekeningen passen ook in het minimalistische thema. Dit drieluik zwart wit posters is gemaakt rond het thema moderne dans. Deze drie kunstwerken sluiten ook goed aan bij de less is more gedachte. Het onderwerp is in beeld gebracht en niet in de achtergrond leidt af van het onderwerp van de tekeningen. Gewoon zwart op wit. Eenvoudige tekeningen, maar juist daardoor toch opvallend en dynamisch. 

2024-ballet-vrouw-walljpg
Ook bij het bovenstaande minimalistische kunstwerk gaat de aandacht gelijk naar het onderwerp door het weglaten van details in de achtergrond. De achtergrond van deze tekening is beige / goudbruin.