Meest verkocht werk aan de muur

Mijn meest verkochte werken bij werk aan de muur


Misschien dat andere beeldmakers zich hier in herkennen. Je maakt een kunstwerk waarvan je zelf helemaal enthousiast bent. Dit werk gaat vast als warme broodjes verkopen. En vervolgens... nul reacties. Terwijl andere werken waarvan je misschien helemaal niet zo overtuigd was juist wel aanslaan bij het grote publiek. In dit artikel wil ik jullie laten zien welke van mijn werken bij werkaandemuur.nl het best verkopen. En de verkopen van dat kunstwerk dus wel, of juist niet aansluiten bij mijn verwachtingen vooraf. 

Less is more - kunstwerk in abstracte stijl


Dit kunstwerk is een voorbeeld van een werk dat verrassend goed verkoopt. Terwijl dit één van de eerste werken was die ik in deze abstracte stijl heb gemaakt. Je ziet een eenvoudige lijntekening van een dame die in kleermakerszit op de grond zit. De achtergrond is effen en voorzien van een compositie van lila, paars, groen en beige vlakken. 

Werk aan de Muur-736933-Pentekening zittende jonge vrouw-Emiel de Lange-1200x1200-Woonkamer geel accent-pinterestSquarePinjpg
lijntekening vrouw in kleermakerzit

Stoer abstract werk schotse hooglander

Over dit werk was ik gelijk heel enthousiast toen ik het had afgerond. Dit kunstwerk is een mix van handgetekend illustratie met inkt-pen en digitale nabewerking. Het is een abstracte weergave van de kop van een stoere schotse hooglander die je recht aankijkt. 


Werk aan de Muur-707716-Stoer abstract waterverf schilderij van schotse hooglander-Emiel de Lange-1200x1200-Dressoir grey-instagramFeedjpg
Dit werk is te bestellen in mijn webshop of op werkaandemuur

Street art Koe in Graffiti stijl

Voor dit werk heb ik gebruik gemaakt van mijn favoriete werkwijze. Ik noem het "digitale mixed media". Ook de basis dit werk is een handgetekende schets. Nadat ik deze schets heb gedigitaliseerd heb ik in photoshop tientallen lagen gemaakt met verschillende functies. Een laag voor texturen, een laag voor kleur, een laag voor schaduwen, meerdere lagen voor diverse abstracte vormen.
Werk aan de Muur-871931-Street art koe in graffiti stijl-Emiel de Lange-1200x1200-Dressoir green-linkedinFeedjpg
Schotse hooglander in street art stijl
Door al deze lagen te stapelen en verschillende overvloeimethoden te gebruiken ontstaat een kunstwerk met veel diepte en met interessante details.
De resolutie van het originele werk is behoorlijk groot, 10500 x 7000 pixels. Heel geschikt dus voor grootformaat reproducties.