Less is More - Wanddecoratie in minimalistische stijl

Less is more. Als je houd van een minimalistische interieur stijl dan is deze kreet op jouw lijf geschreven. Less is more betekent voor mij, de kunst van het weglaten. Alleen de essentiële lijnen en kleuren overhouden zodat het kunstwerk voor zichzelf spreekt.

In dit blog laat ik je een aantal van mijn werken zien die wat mij betreft heel goed passen in de "less is more" gedachte. 

20240223jpg
Deze houtskool tekeningen zijn digitaal omgezet naar zwart wit. Alleen de kleur van de tekeningen is vervangen door een zand tint. Hierdoor ontstaat een rustige kleur harmonie. 

20210412 02 LRjpg
Deze inkt tekening van een schotse hooglander kop is een mooi voorbeeld van een minimalistisch werk. Door het vele wit een een minimaal aantal inkt lijnen ontstaat een licht kunstwerk. Dit werk zal zeker ook niet misstaan in een Scandinavische interieur stijl, omdat deze stijl ook uitgaat van soberheid. 

Abri-formaat-lijntekening-vrouw mediumjpg
Ook deze dame is getekend met zo min mogelijk lijnen. De hoofdvormen en de rondingen tekenen zich in de gebogen lijnen af, maar details zoals ogen en mond zijn achterwege gelaten. 

lineart veer of blaadje 15x20cm versie 02jpg
Tot slot dit minimalistische kunstwerk van een zwevend veertje. Het werk heeft een effen lichte achtergrond en alleen de lijnen van het veertje maken dit kunstwerk tot wat het is. Eenvoud op zijn fraaist.