Kunstwerk met warm oranje gele en rood tinten

Zomers kunstwerk aan de muur
Als je iemand vraagt: "wat zijn warme tinten" is het antwoord vaak, rood, oranje en geel. Precies deze kleuren zijn allemaal verwerkt in dit zomerse kunstwerk
muurdecoratie-02bjpg

De eerste fase van dit werk is het schetsen van de lijntekening. Dit heb ik gedaan met potlood op aquarel papier. Door een hoge resolutie foto te maken en deze om te zetten naar zwart wit is er een basis illustratie. Deze illustratie kleur ik in met behulp van photoshop. 

schets-proces-tekeningjpg
In de onderstaande afbeelding zie je in een aantal stappen het proces van inkleuren. In eerste instantie maak ik selecties van object groepen en kleur ik deze in een effen kleur in. De planten op de voorgrond lichtgroen, de kleding van de dame op de rots roze, de skyline lichtblauw de rotsen grijs en zo verder. Als dit inkleuren klaar is heb ik een photoshop bestand dat bestaat uit een zevental lagen. Deze lagen ga ik afzonderlijk bewerken. Eerst details en schaduwen op de wolkenkrabbers, dan hooglichten en schaduw op de huid en haren van de vrouw. Per laag teken ik met diverse brushes details en texturen. In dit geval ben ik van een full color versie overgestapt naar een kunstwerk dat alleen uit rode, oranje en geel tinten bestaat. 
stappenjpg
Wil je een print op doek kopen van dit zomerse kunstwerk? Dat kan, via deze link ga je naar de webshop van emielsdesigns

Op zoek naar een tuinposter in deze warme zomerse tinten? Klik dan hier.
tuin-poster02jpg