Kunst gemaakt van Cortenstaalen

Cortenstaal is een bijzonder materiaal. Door de samenstelling van het metaal is dit heel goed weerbestendig. Het materiaal vormt na een aantal seizoenen buiten een roestlaag. Anders dan bij andere metaalsoorten is deze roestlaag niet schadelijk voor het materiaal. Integendeel zelfs. De roestlaag bij Cortenstaal is een beschermende laag die voorkomt dat het metaal compleet doorroest.

man-vrouw-muur03jpg
Dit kunstwerk van cortenstaal is gemonteerd op een witte Dibond plaat

Cortenstaal bewerken met plasmasnijder

Cortenstaal kan gelast worden en in vorm gesneden worden met een plasmasnijder. Deze eigenschapppen maken Cortenstaal bij uitstek geschikt voor het maken van buiten kunst. Cortenstaal platen zijn er in verschillende diktes van 2mm, 3mm en 4 mm tot platen van wel 10 mm dik. De platen hebben afmetingen van 150x300 cm.

cortenstaal-kunstwerk-04jpg
Unieke kunst gemaakt van Cortenstaal - alleen bij EmielsDesigns

Dieren kunst van Cortenstaal

Emielsdesigns heeft een breed assortiment met dieren kunst voor buiten en binnen. Bekijk onze paarden serie, het Nederlandse wild of de Afrikaanse big five in cortenstaal.
specht-60x101cm-wall-02jpg
Fraaie cortenstaal specht op een tak

Andere vormen en kunstwerken in Cortenstaal

Of bekijk deze abstracte mensfiguren, bloemen of de geometrische vormen. Het is zelfs mogelijk om een profiel van een gezicht in Cortenstaal uit te snijden. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Door verschillende vormen met afstandhouders boven elkaar te lassen kun je ook een 2,5D kunstwerk maken. Wil je meer informatie over kunst in Cortenstaal? Neem dan contact