Kleurige wanddecoratie - waarom kiezen voor kleur in je interieur

Met kleurige wanddecoratie kan je jouw interieur een opfrisser geven en het een persoonlijke noot te geven. 

2023-twee-katten-stadgezicht-smalljpg

Neem bijvoorbeeld het bovenstaande werk, "twee katten in New York". Dit kleurige kunstwerk maakt van je lege muur een feestje om naar te kijken. 

Hier zijn 5 redenen om te kiezen voor kleurig wanddecoratie:

 1. Kleur kan een kamer visueel vergroten of verkleinen. Warme kleuren zoals rood, geel en oranje kunnen een kamer visueel groter maken, terwijl koele kleuren zoals blauw, groen en paars een kamer visueel kleiner kunnen maken.

 2. Kleur kan de sfeer en het gevoel van een kamer veranderen. Warme kleuren creëren een gezellige en uitnodigende sfeer, terwijl koele kleuren een rustige en ontspannen sfeer creëren.

 3. Kleur kan ook worden gebruikt om accenten te creëren. Bijvoorbeeld, een felgekleurd accentmuur kan de aandacht trekken naar een bepaald deel van de kamer of een bepaald stuk meubilair.

 4. Kleur kan ook worden gebruikt om een bepaald thema of stijl te creëren. Bijvoorbeeld, het gebruik van zachte pasteltinten kan een romantische of shabby chic-stijl creëren, terwijl het gebruik van felle kleuren een moderne of bohemien-stijl kan creëren.

 5. Kleur kan ook worden gebruikt om bepaalde emoties en gevoelens op te roepen. Bijvoorbeeld, rood kan energie en passie oproepen, blauw kan rust en kalmte oproepen, en geel kan vreugde en optimisme oproepen.
ED-olieverf-haven-kleurig-wall Customjpg
een kleurig kunstwerk aan de muur als eyecatcher, dit werk voegt warmte toe als tegenhanger van de wat koude kleuren van de wand.

De juiste kleur brengt sfeer in je interieur

Als je overweegt wanddecoratie aan je muur te hangen kun je voor de juiste kleur keuze bedenken welke kleur het gewenste gevoel en sfeer in de kamer oproept. Hier is een overzicht van enkele populaire kleuren en de gevoelens die ze oproepen:

 • Rood: energie, passie, warmte
 • Blauw: rust, kalmte, stabiliteit
 • Geel: vreugde, optimisme, helderheid
 • Groen: natuur, gezondheid, harmonie
 • Paars: luxe, drama, spiritualiteit
 • Oranje: enthousiasme, vriendelijkheid, vreugde
lion Customjpg
Deze kleurige leeuwenkop maakt van je lege muur een warm accent in je woonkamer

Het hele jaar door een zomers gevoel in huis. Met het onderstaande kunstwerk aan de muur gaat dat zeker lukken. Dit werk is gemaakt met warme gele tinten gecombineerd met donkergrijs en blauw tinten. Je ziet het silhouet van een vrouw in een veld vol met zomerse bloemen

vrouw-in-veld-bloemen-smalljpg
Zomers kunstwerk zonsondergang-in-veld-met-bloemen

Of kies voor dit werk met de titel "de val en de veerkracht". De houtskool tekening van een dame die een sierlijke curve maakt is voorzien van een kleurig palet met digitale tekentechnieken. 


20230612_214323--mixedmedia-beweging-b-walljpg
Kleurig kunstwerk - de val en de veerkracht.