Kleurig kunstwerk van een olifant in abstracte stijl

In deze blog laat ik in een aantal stappen zien hoe ik dit kleurige kunstwerk van een olifant in abstracte stijl maakte. 

\path47 kleur 01 smalljpg
Het begint met een schets. Deze olifant schetse ik met houtskool op papier. De zwart wit versie is een prima basis voor het digitale tekenproces. Door de schets om te zetten naar een hoge resolutie scan kan deze goed als onderlegger gebruikt worden in photoshop. 

path47 kleur 01b smalljpg
De eerste kleuren heb ik hier in photoshop toegevoegd. Het zwarte heb ik omgezet in een paarse kleur en met verschillende brushes heb ik een basis kleuren palet in pasteltinten aangebracht. 

path47 kleur 02 smalljpg
Na het toevoegen van tientallen lagen en digitale penseelstreken ziet het werk er zo uit. De olifant is bedekt met kleur. Omdat ik het werk in deze pasteltinten nog wat mat vind heb ik besloten meer contrast toe te voegen. 
path47 kleur 04 Customjpg
Het eindresultaat is een kleurig abstract "schilderij". Dit werk kun je op diverse afmetingen bestelling in de webshop van emielsdesigns.