Klantfoto's zijn de kers op de taart voor een beeldmaker

Kunst verkopen bij werkaandemuur


Toen ik in 2021 bij werkaandemuur begon had ik er nog geen idee van. Hoe leuk het kan zijn als een klant er voor kiest een kunstwerk dat jij hebt gemaakt te kopen en bij hem of haar thuis aan de muur te hangen. Mijn eerste verkoop was al vrij snel een feit. En dat voelde goed! Om het te vieren heb ik bij de Hema een taart besteld met de afbeelding er op van het betreffende werk. Samen met vrouw en kinderen hebben deze taart opgegeten. 

Mijn eerste klantfoto

 
Enige tijd na mijn eerste verkoop kreeg ik een mailtje van werkaandemuur. Een klant had een klantfoto gemaakt en opgestuurd naar werkaandemuur. En deze foto was nu keurig te zien bij de informatie van mijn kunstwerk. Wat gaf dat een kik. Dit is als beeldmaker de kers op de taart. Zien hoe een door jou gecreëerd artwork een mooi plaatsje heeft gekregen in het interieur van een tevreden klant. Waar ik heel blij mee ben is de onderstaande foto van mijn werk van een schotse hooglander in greige tinten. Ik vind het gaaf om te zien hoe goed dit werk past bij de woonaccessoires van het interieur. Het zwarte van het kussen komt terug in de schaduwen van het artwork, terwijl de beige tinten van het kussen ervoor ook in het werk te zien zijn. 

fit 1jpg
klantfoto van schotse hooglander in greige tint

Een eigen kunst webshop beginnen


Nu is een verkoop bij werk aan de muur leuk. Maar ik besloot de lat nog wat hoger te leggen. Wat nou als ik zelf een webshop zou beginnen? Een webshop met alleen mijn artwork... Zo is het idee ontstaan voor EmielsDesigns. Eerst een domeinnaam registreren; emielsdesigns.com. Ik heb voor .com gekozen om de mogelijkheid open te laten om op te schalen naar buitenlandse verkopen. Nu de domein geristreerd was werd het tijd voor het plaatsen van mijn eerste digitale werken. En natuurlijk artikelen schrijven. Heel wat uurtjes heb ik besteed aan het schrijven van teksten voor mijn website.

Maar de verkopen bleven uit. "Is mijn artwork dan toch niet goed genoeg?" was een gedachte die wel eens bij me opkwam. Maar dan zou ik toch ook niet verkopen bij Werkaandemuur. Dus daar lag het niet aan. Ik heb de hulp ingeschakeld van Bob Winkel, een SEO specialist uit Hoogeveen. Hij nam mijn site onder het vergrootglas. Conclusie.... te weinig merk herkenning en niet genoeg structuur in de artikelen die ik schreef. En ook de titels van afbeeldingen in de html code kon beter ontdekte hij. Echter is dat laatste iets waar ik helaas geen invloed op heb omdat het website pakket dat ik gebruik heel eigenwijs zelf de titels en namen van afbeeldingen omzet naar een gecodeerde brei van tekens. Ik heb mijn site toen een grondige make-over gegeven met de tips van Bob in het achterhoofd. En jawel, na enige tijd haalde ik ook hier mijn eerste klant binnen. Inmiddels is het september 2022 als ik dit schrijf en heb ik al een aantal kunstwerken verzonden naar klanten in Nederland en België. Waar ik nu nog op hoop is een eerst klantfoto van een werk dat ik via mijn eigen site heb verkocht. Hopen dat ik dit binnenkort met jullie kan delen.


fit 2jpg
klantfoto van een peesdoek met aluminium lijst