Experimenteren met oil pastels

In dit blog laat ik zien hoe ik met Oil Pastels van Pentel een kleurige danseres heb getekend. En ook hoe ik deze in de nabewerking heb uitgewerkt tot een digital artwork. 

oil-pasteljpg

Ik teken op gewoon 80 grams print papier. De kleuren die ik heb gebruikt zijn oranje, rood, lichtblauw en donkerblauw. De eerste schetsen heb ik gemaakt met blauwe balpen. 

e0e0b188-f674-4339-8277-775347bf24eejpg

Om de pose van de danseres te bepalen heb ik eerst bovenaan het papier een reeks snelle schetsen gemaakt van figuren in beweging. De schets links onder is de basis geworden voor de oil pastel tekening. 

IMG_2464-kopie2-smalljpg

Met een digitale camera (Canon 500D EOS) maak ik een foto van de oil pastel. Deze foto bewerk ik vervolgens in Photoshop totdat dit gelaagde digitale artwork ontstaat. Ik heb ervoor gekozen het wit te vervangen voor een warmere beige tint en het lichtblauw heb ik donkerder gemaakt. Zo ontstaat een werk wat minder hard is en waar veel warme kleuren in zitten. 

Dit werk is te bestellen als reproductie op Dibond in verschillende formaten. En wil je graag eerst een klein formaat bestellen voor een klein prijsje? Bestel dan de A4 sample. Ben je tevreden over de kwaliteit en de kleuren? Als je later een groter formaat van dit werk besteld krijg je de aanschafprijs van het A4 sample als korting terug bij je bestelling.