Een zwart wit tekening laten maken op poster door EmielsDesigns

Een zwart wit tekening laten maken op poster


Op basis van een foto of een schets kan ik een zwart wit tekening maken die geschikt is voor grootformaat print op poster.

making of vrouw op kruk Customjpg
Deze schets van een vrouw op een zandloper heb ik getekend op basis van een bronzen beeld dat ik zag. Deze vrouw kijkt voor zich uit en heeft een zomerse jurk aan. Ze heeft blote voeten en krullende haren. Deze tekening is gemaakt met een 0,5 mm vulpotlood en is getekend op aquarel papier. Deze schets is de basis voor een digitaal kunstwerk met een hoge resolutie.

Van potlood tekening naar olieverf stijl

In dit voorbeeld werk ik met een schets. Als jij een foto hebt of een andere illustratie waarvan je de rechten bezig kan ik die ook gebruiken als basis. Nu de schets klaar is wordt het tijd om deze te digitaliseren. Met de smartphone maakte ik een foto van de tekening. Deze foto heb ik omgezet naar een vector bestand. Vervolgens is het vectorbestand weer geexporteerd naar pixels, maar liefst 8000 x 4570 pixels. In photoshop geschild ik vervolgens de tekening over. Dit doe ik met olieverf brushes. Deze brushes geven het kunstwerk een unieke uitstraling. De achtergrond van het digitale kunstwerk heb ik bewust wit gehouden. Zo ontstaat er een mooi contrast met de grijs en antraciet kleuren van de zittende vrouw. 

proces zwart wit digital artjpg


Van schets tot zwart wit artwork geprint op poster

De werkwijze van deze zwart wit tekening omzetten naar een print op poster is dezelfde als wanneer jij een foto aanlevert. Het posterpapier dat ik gebruik voor de afdrukken is 250 grams papier. Het liefst geef ik dit papier een mat laminaat afwerking. Maar als jij liever een glans laminaat hebt, zoals foto's dat meestal hebben, dan is dat ook mogelijk. 

Het resultaat van het digitale kunstwerk van deze zwart wit print zie je hieronder.
zandloper 07 b interieur 02jpg
Een mooie zwarte lijst en een passe partout eromheen maken van deze poster een kunstwerk dat een mooi plaatsje verdient in jouw woonkamer.