Een Atalanta vlinder schilderen met waterverf

De atalanta is een veel geziene vlinder in Nederland en Belgi├ź. De vlinder heeft mooie donkere vleugels met witte en oranje vlekken erop. 

Ik schilderde deze vlinder met waterverf. Hieronder zie je een eerste opzet van de vlinder waarbij ik de potloodschets al heb ingekleurd met donkergrijze verf. 

Atalanta vlinder aquarel origineel proces 02jpg

Voor dit werk heb ik gebruik gemaakt van 300 grams aquarel papier. Dit stevige papier zorgt er voor dat het niet gaat kreukelen als het nat wordt. 


Atalanta vlinder aquarel origineel procesjpg
Hier zie je de potloodpen die ik gebruikt heb om de eerste schets te tekenen. De oranje accenten heb ik hier al ingekleurd. De witte vlakken heb ik niet geverfd, die is de witte kleur van het papier. Het schilderij is hier al bijna af, het enige wat nog ontbreekt zijn de zwarte stippen op de onderkant van de vleugels.

Atalanta vlinder aquarel origineel op schildersezeljpg
Het schilderij is klaar. De zwarte stippen zijn ook aangebracht. Op deze zonnnige dag zet ik het aquarelblok op een schildersezel zodat ik er een foto van kan maken met mijn spiegelreflex camera. Daarbij zorg ik er voor dat de zon bijna haaks op het papier staat. Dit zorgt er voor dat de papier textuur mooi te zien is op de foto. 

Vlinder schilderij op de fotoJPG
De digitale foto van het schilderij heb ik digitaal bewerkt. Het eindresultaat van dit kunstwerk zie je hieronder.
Atalanta vlinder aquarel met lijstjpg
Dit kunstwerk is als print op poster te bestellen. Woon je in de buurt van Hoogeveen dan kun je flink besparen op de bezorgkosten door deze poster op te halen. Je kunt kiezen voor alleen een poster of een poster in combinatie met lijst. 
Wil je deze print liever op een kleiner formaat of op een ander materiaal, bijvoorbeeld canvasdoek of textielposter? Stuur me dan even een berichtje, dan maak een vrijblijvend prijsvoorstel voor jouw variant.