Dit doet kleur met je interieur - hoe kies je jouw kleuren combinatie

Het kiezen van de juiste kleur voor je interieur is niet altijd even makkelijk. Want waar begin je? Hoe weet je of een kleur niet te heftig is voor jouw interieur stijl? Hoe krijg je met de juiste kleuren de perfecte sfeer in huis? Zo maar wat vragen die van belang zijn voor het bepalen van het kleur palet in jouw interieur. 

2023-01-cement-wand-houten-vloer-05defjpg
Door de warme gele kleur kun je kunstwerken en andere elementen in een neutrale kleur laten

Het effect van kleur op jouw interieur
Om te weten wat het effect is van kleur in je interieur kun je zelf een moodboard maken. Pak een groot vel karton en knip en plak uit tijdschriften afbeeldingen met kleuren die bij jou passen. Op pinterest kun je natuurlijk ook heel veel referentie beelden vinden van interieur foto's in allerlei kleur combinaties. Of je kunt met de kleurenkiezer van EmielsDesigns de basis kleuren van je muur, bank, en artwork aan de muur laten renderen.

In de interieur opstellingen die je in dit blog ziet werk ik telkens met eenzelfde 3d model en camerastandpunt. Zo kun je goed zien wat het effect is van het veranderen van de kleur van de muurverf, een andere kleur bankstel, of de kleur van het artwork aan de muur. In de afbeelding hierboven zie je dat de gele muur een warm gevoel geeft aan het gehele plaatje. Door deze opvallende kleur als basis te nemen en de overige kleuren in wit en beige tinten ontstaat een harmonieus geheel. De kunstwerken aan de muur zijn gemaakt in beige, grijs en zwart. Doordat de muur kleur zelf een opvallend karakter heeft is het goed om de kunst aan de muur neutraal te houden. 

2023-01-cement-wand-houten-vloer-06defjpg
Een blauwe muur met kleurige kunstwerken geeft een vrolijk effect

Wil je juist wat meer kleur terug zien in de kunstwerken dan kun je er voor kiezen deze kleurige werken op te hangen. Als je de kleur van je muur en je bank nog kunt bepalen kun je er voor kiezen om aan de hand van een kunstwerk de kleur van je interieur samen te stellen. In dit geval heb ik een geel tint uit het kunstwerk genomen voor de kleur van de stof van de bank. En een blauw tint voor de muurverf. Het geel en blauw matchen goed samen en geven een zomerse sfeer aan je interieur. 


2023-01-cement-wand-houten-vloer-07defjpg
Interieur met Drieluik Afrikaanse prinses aan de muur

Als je kiest voor een donkergrijze of zwarte muur kun je er met de juiste kleurkeuze van wanddecoratie en meubels toch voor zorgen dat het totaal plaatje niet duister wordt maar juist kleurrijk en warm. In dit interieur is er voor gekozen om een donkergrijze muurverf te combineren met warm geel en roodbruin.


2023-01-cement-wand-houten-vloer-08defjpg
Een groene muur met wit zwart en grijze elementen geeft een natuurlijke uitstraling.

Als je kiest voor een groene muur dan kun je er voor kiezen de overige elementen in je woonkamer in een neutrale grijstint of in zwart wit uit te voeren. Zo wordt het geheel niet schreeuwerig en blijft de natuurlijke uitstraling behouden. Aan de muur een paar zwart wit kunstwerken die ook niet zo om aandacht schreeuwen maar er wel voor zorgen dat het grote blauwe vlak onderbroken wordt met contrast vlakken.  


2023-01-cement-wand-houten-vloer-09-defjpg
De kunstwerken in beige oranje en turquoise passen goed bij de kleur van de muur

Een turquoise muur laat zich goed combineren met hout en beige tinten. De turquoise accenten komen in de kunstwerken aan de muur terug. 

Heb jij zelf kleuren in gedachten die je graag in deze interieur mockup wilt terugzien? In het 3D programma waar ik mee werk kan ik alle elementen in de afbeelding een eigen kleur geven. Stuur me de betreffende kleurcodes en ik kan vrijblijvend en gratis een sfeerimpressie voor je genereren.