Dagpauwoog vlinder fee - van monochroom schilderij naar kleurig digital artwork

Bij het maken van deze tekening heb ik me laten inspireren door de vleugels van de dagpauwoog. Op deze vleugels lijkt een oog te zijn getekend. De vlinder fee die ik tekende heeft meerdere van deze ogen op de vleugels. De fee lijkt te genieten van de vrijheid die het geeft om te kunnen vliegen waar en wanneer je dat wilt. De haren van de fee wapperen in de wind en haar rug is gekromd zodat ze zich op de wind kan mee laten voeren. 

dame-met-vlinder-vleugels-HR05-smalljpg
Kleurig kunstwerk met titel "dagpauwoog vlinder fee"

Werkwijze van de basis tekening

Ik tekende de eerste contouren van deze vlinder fee met potlood op papier. Daarvoor gebruikte ik een fineline potlood en mijn 200 grams schetsboek. Het formaat van het origineel is ongeveer 20x20cm. De contrasten en verschillende grijstinten heb ik aangebracht met aquarel potlood. Hiervoor gebruikte ik alleen maar een zwarte kleur waarbij ik de verschillende grijstinten heb gemaakt door meer of minder water toe te voegen. 

dagpauwoog-feejpg
Monochrome aquarel tekening van de dagpauwoog vlinder fee

Digitaal kunstwerk

De tekening van de vlinder fee heb ik gedigitaliseerd met een digitale camera. De monochrome afbeelding in grijstinten heb ik in photoshop voorzien van kleur en verschillende textuur effecten. 
Het resultaat is een kleurig kunstwerk met veel detail. 

dame-met-vlinder-vleugels-HR04-wall02jpg
Het kleurrijke kunstwerk aan de muur met een donkergrijze achtergrond