ChatGPT prompt voor het schrijven van conversieverhogend artikel bij jouw kunstwerk

Hoe fijn zou het zijn als jij jouw omschrijvingen voor je kunstwerken vanaf nu een stuk eenvoudiger kunt maken? Sinds de komst van ChatGPT is er een hoop verandert op het internet. ChatGPT kan jou helpen met het schrijven van een wervende tekst bij jouw kunstwerk. In dit artikel geef ik je gratis een prompt dat ik gebruik als leidraad voor het maken van de omschrijvingen bij mijn kunstwerk. Daar gaan we...;

Allereerst heb ik ChatGPT gevraagd naar de belangrijkste eigenschappen die een conversieverhogende tekst zou moeten bevatten. 

Het antwoord van ChatGPT;

Er zijn verschillende belangrijke eigenschappen voor een conversieverhogende tekst. Hier zijn enkele van de meest essentiële kenmerken:

 1. Duidelijke call-to-action: Een conversieverhogende tekst moet een duidelijke en overtuigende oproep tot actie bevatten. Het moet de lezers aansporen om een specifieke actie te ondernemen, zoals het kopen van een product, het inschrijven voor een nieuwsbrief of het delen van informatie.

 2. Voordelen benadrukken: Het is belangrijk om de voordelen van het product, de dienst of het kunstwerk te benadrukken. Richt je op hoe het de lezers kan helpen, welk probleem het oplost of welke waarde het toevoegt aan hun leven. Het tonen van concrete voordelen kan de conversie stimuleren.

 3. Unieke verkoopargumenten: Identificeer en communiceer de unieke eigenschappen, kenmerken of aspecten van het product of kunstwerk. Wat onderscheidt het van andere alternatieven? Het benadrukken van het unieke karakter kan de lezers overtuigen om te converteren.

 4. Sociaal bewijs: Integratie van sociaal bewijs, zoals getuigenissen, reviews, succesverhalen of statistieken, kan een positieve invloed hebben op de conversie. Mensen worden beïnvloed door de ervaringen en meningen van anderen, dus het tonen van positieve feedback kan het vertrouwen vergroten.

 5. Krachtige en overtuigende taal: Maak gebruik van krachtige, overtuigende en wervende taal in je tekst. Gebruik woorden die emoties oproepen, de verbeelding prikkelen en urgentie creëren. Een conversieverhogende tekst moet de lezers enthousiasmeren en motiveren om actie te ondernemen.

 6. Duidelijk en beknopt: Zorg ervoor dat de tekst duidelijk en beknopt is. Vermijd overbodige informatie of complexe zinnen die de boodschap vertroebelen. Een heldere en gemakkelijk te begrijpen tekst vergemakkelijkt de lezers om tot conversie over te gaan.

 7. Aanpassing aan de doelgroep: Pas de taal, toon en stijl van de tekst aan op de doelgroep. Spreek de lezers op een manier aan die bij hen past en waar ze zich mee kunnen identificeren. Het begrijpen van de behoeften, interesses en taal van de doelgroep kan de conversie verhogen.

Het is belangrijk op te merken dat het effectief gebruik van deze eigenschappen afhankelijk is van de specifieke context, het product en de doelgroep. Experimenteer, meet de resultaten en pas de strategie aan om de conversie verder te optimaliseren.

Op basis van dit antwoord heb ik een nieuw prompt gemaakt dat een aantal van deze conversieverhogende eigenschappen bezet.

Het ChatGPT prompt dat ik gebruik

De volgende prompt kun jij ook gebruiken voor het maken van een artikel over jouw kunstwerk. Ik heb er bij het schrijven van het prompt rekening mee gehouden dat het een conversieverhogende tekst oplevert. Ik zou het heel leuk vinden als je mij laat weten of dit ook voor jou goed werkt;

Open een nieuwe chat in ChatGPT en geef deze promt; 
Beschouw jezelf als een expert in het schrijven van conversieverhogende teksten. Schrijf een artikel met als doel klanten over te halen tot aankoop van een [hier jouw stijl] kunstwerk van een [hier het onderwerp van jouw kunstwerk] in [hier jouw kleuren palet]. Houdt er bij het schrijven van het artikel rekening mee dat de tekst geschreven is in de taal van de klanten. Geen vakjargon, wel begrijpelijke taal. Beschrijf waarom de klant juist dit kunstwerk zou moeten kopen. Gebruik in het artikel een aantal keer een opsomming van drie. Stel bevestigingsvragen in het artikel die de lezer en potentiele klant dieper laten nadenken over het gegeven waarom deze muurdecoratie [nogmaals de stijl of de kleur van het kunstwerk] een toevoeging is voor zijn interieur.

De dikgedrukte teksten tussen de haakjes moet je zelf even invullen. 

Ik heb de omschijving uit ChatGPT gebruikt als inspiratiebron voor de omschrijving van het onderstaande kunstwerk van een engel in groene kleur;

Werk aan de Muur-1185356-Serene engel in groen tinten-Emiel de Lange-1080x1920-Living room mos groene wanden-facebookStoryjpg

En wat gebeurt er als je ChatGPT zelf een prompt voor zichzelf laat schrijven
Als jij net als ik zelf een artikel wilt schrijven over dit onderwerp kun je de volgende prompt proberen;

"Stel je voor dat je een artikel wil schrijven over ChatGPT. In dat artikel geef je een voorbeeld van een prompt dat een kunstenaar kan gebruiken op ChatGPT. Dit prompt zorgt er voor dat een kunstenaar een conversieverhogend artikel krijgt van ChatGPT . Het enige dat de kunstenaar hoeft te doen is een aantal kernwoorden zelf invullen op de plaats waar [invullen] staat. Schrijf voor mij het prompt, niet het artikel."

Dit levert het volgende resultaat op;

"Schrijf een betoverend artikel over mijn kunstwerk, waarin de essentie en unieke schoonheid ervan tot uiting komen. Gebruik de volgende kernwoorden en zinnen om het artikel te personaliseren:

 1. [Kunstwerknaam]: Geef de naam van mijn kunstwerk, dat de unieke identiteit ervan weergeeft.

 2. [Beschrijving kunstwerk]: Geef een korte beschrijving van mijn kunstwerk, inclusief de belangrijkste kenmerken, thema's en inspiratiebronnen.

 3. [Gewenste emoties]: Welke emoties wil ik dat mijn kunstwerk oproept bij de kijkers? Kies uit een reeks emoties zoals betoverend, verwondering, krachtig, contemplatief, vreugdevol, enzovoort.

 4. [Technieken en materialen]: Welke technieken en materialen heb ik gebruikt om mijn kunstwerk tot leven te brengen? Beschrijf de artistieke processen en gebruikte materialen om de lezers een dieper inzicht te geven in de creatie.

 5. [Bijzondere kenmerken]: Zijn er specifieke details of bijzondere kenmerken in mijn kunstwerk die ik wil benadrukken? Licht deze elementen uit en vertel waarom ze het kunstwerk zo uniek maken.

 6. [Boodschap en betekenis]: Wat is de boodschap of betekenis achter mijn kunstwerk? Vertel over de conceptuele lagen en symboliek die erin verscholen liggen, en nodig de lezers uit om hun eigen interpretatie te ontdekken.

Met deze informatie als basis zal ChatGPT aan de slag gaan om een betoverend artikel te schrijven over mijn kunstwerk. Het artikel zal de essentie, schoonheid en unieke kenmerken ervan in het voetlicht plaatsen, waardoor potentiële kopers worden geïnspireerd en geïntrigeerd.

Gebruik deze prompt als leidraad en vul de kernwoorden en zinnen in met de specifieke details van mijn kunstwerk. ChatGPT zal vervolgens een meesterwerk van woorden creëren dat mijn kunstwerk recht doet en de lezers weet te betoveren. Succes!"


Vond je dit artikel nuttig? Je kunt me supporten voor het maken van nieuwe helpvolle artikelen door een kleine donatie te doen met een bedrag dat niet meer is dan een kopje koffie;
Dit doe je heel eenvoudig via BuyMeACoffee;