Betaalbare wanddecoratie - tips van Emiel

Het zijn dure tijden. Energieprijzen zijn hoger dan ooit tevoren, de boodschappen worden duurder. Logisch dat je dan gaat kijken waar je op kunt besparen. Wanddecoratie is een luxe artikel en de eerste categorie artikelen waar mensen op besparen als de koopkracht daalt zijn luxe producten.

Hoe kun je nu toch je lege muur mooi maken met betaalbare wanddecoratie?
We hebben in ons assortiment een ruime keuze aan materialen. En elk materiaal heeft zo zijn voor en nadelen.
Een peesdoek met wissellijst is een materiaal dat valt in de duurdere categorie wanddecoratie. Papieren posters daarentegen zijn veel goedkoper in aanschaf.
Alleen heeft het poster niet een al te best imago. Bij een poster denk je al snel aan een tienerkamer waar poster aan de muur bungelen met een paar punaises of plakband. En aan de muur van je woonkamer wil je toch liever wanddecoratie met een luxe uitstraling.

posters-ED2jpg

Hoe kun je een poster een luxere uitstraling geven?
Daarvoor zijn er een paar eenvoudige middelen. Als je een beetje handig bent dan zijn er hele slimme manieren om van je poster een luxe eyecatcher te maken;

Tip 1 - De houten (magnetische) poster hanger
Deze posterhangers bestaan uit vier houten latten met daarin een magneetsluiting. Twee latten voor de bovenzijde van de poster met daaraan een koord en twee latten voor de onderzijde van de poster zonder koord. Het handige van dit systeem is dat je de poster eenvoudig kunt verwisselen voor een andere versie als je er op uitgekeken bent.
Deze houten posterhangers zijn kant en klaar te bestellen, maar je kunt ze ook zelf maken.

poster-met-posterhanger-02jpg
deze houten posterhangers zijn eenvoudig zelf te maken

Wat heb je nodig om de houten posterhanger zelf te maken;
  • houten latten 3x25mm
  • zaag
  • meetlint
  • potlood
  • dubbelzijdig tape
  • poster 250 grams papier
  • touw of koord
  • houtboor 6 mm
  • accuboormachine
  • kop koffie (optioneel)
Met een potlood zet je een klein stipje aan in het midden aan de onderzijde en de bovenzijde van de poster. Meet de breedte van de poster. Deze breedte plus een 2 cm overlengte is de breedte van jouw latje. (Overlengte mag ook langer zijn naar eigen smaak) Haal bij de bouwmarkt vier latjes van ca 3mm x 25 mm. Een plakplint zou je hiervoor ook prima gebruiken. Deze zijn er in verschillende kleuren
Zaag 4 latjes per poster.
Gebruik je ruw hout dan is het goed om met een schuurpapiertje langs de latjes te gaan om de splinters te verwijderen.
Gebruik je gewone houten latten dan maak plak je op alle vier latten aan 1 zijde dubbelzijdig tape. Eerst de vier latten even ontvetten met schoonmaakazijn en goed laten drogen voor een betere hechting. Bij een plakplint is het slim om een extra strookje dubbelzijdig tape onder de bestaande plakstrip aan te brengen voor betere hechting.
Plak eerst de bovenkant van de poster vast, zorg dat de poster goed in het midden van de lat licht en controleer of de overlengte links en rechts even groot is. Boor een gat in beide uiteinden van de lat aan de bovenkant van de poster. Hieraan kun je een stuk touw bevestigen. Plak vervolgens de twee latten aan de onderzijde van de poster op elkaar met de poster ertussen. Ook hier goed kijken of het midden van de lat overeenkomt met het midden van de poster. Je posterhanger is nu klaar en kan worden opgehangen.

houten-posterhanger-A3-collagejpg
Deze fraaie posters bestel je alleen bij EmielsDesigns

Tip 2 - Een poster in een lijst
Op marktplaats vindt je heel veel goedkope wissellijsten. Deze hebben soms gebruikssporen, maar sommige lijsten zijn ook nog zo goed als nieuw. Met name houten lijsten zijn met een paar ingrepen goed te repareren. Krassen schuur je op met een schuurpapiertje, eventueel opvullen met een beetje lakplamuur. En met een busje mat zwarte spuitverf van de Action heb je in een mum van tijd een fraaie mat zwarte lijst die nog jaren mee kan. Een passende poster vind je tussen een van de vele designs op EmielsDesigns.com Heb je een tweedehands lijst gevonden in een afwijkende maat? Geen probleem, posters kunnen we op de gewenste maat voor je aanleveren.

20220614_beige-kunstwerk-Afrika-03-small-wandjpg