Akoestisch kunstwerk kopen

Een akoestisch kunstwerk kopen - hier moet je op letten


Je bent je aan het oriënteren om een akoestisch kunstwerk te kopen. Waarschijnlijk vanwege de galm in je interieur. Voor in een woonkamer, een kantoor of vergaderruimte is een te lange nagalmtijd hinderlijk. Gesprekken voeren wordt een stuk moeilijker in een ruimte die galmt. Door de aanschaf van een akoestisch kunstwerk kun je korte metten maken met die hinderlijke galm in je ruimte. 

acoustic-pro-kantoorjpg

Hoe je een ruimte ervaart wordt mede bepaald door de akoestiek van een ruimte. Een aangename akoestiek zorgt voor rust en helpt om elkaar beter te verstaan. In een restaurant of theater kunnen gasten meer genieten van hun bezoek als deze is aangekleed met AcousticPro® panelen.

Hoeveel akoestische kunstwerken heb ik nodig?
Belangrijk om in gedachten te houden bij het kopen van een akoestisch schilderij; het gaat bij de aanschaf van akoestische kunstwerken om het totaal oppervlakte en niet om het aantal werken. 
Omdat de lijst van een akoestisch kunstwerk in verhouding het meest kost is het kostentechnisch het slimst om te werken met grote panelen. Een collage van meerdere kleine panelen is natuurlijk fraai, maar om die reden dus wat duurder in aanschaf. 
Als stelregel houden we aan dat je minimaal 20% van het vloeroppervlak aan kunt houden voordat je verschil hoort. En als je een optimaal verschil wilt horen, dan is dat 30% van je vloeroppverlak. Als je precies wilt weten wat het effect voor en na het ophangen van het akoestische paneel is dan kunst je het best een een geluidsmeting uitvoeren.

acoustic-pro-kantoor-03jpg

Een vierkant akoestisch kunstwerk, zoals te zien op de afbeelding met de schotse hooglander er op is prijstechnisch de slimste keuze. Een vierkant heeft in verhouding maar weinig profiel lengte langs de randen en weinig hoeken in vergelijking met de oppervlakte van het vierkante doek. 
Wil je een wat meer speelse collage maken dan zijn hexagon panelen aan te bevelen. Deze zijn verkrijgbaar in drie verschillende afmetingen met een breedte van 60, 100 en 140 cm. 

Panelen van gerceyclede spijkerbroeken

Bij de AcousticPro® panelen is de geprinte stof verlijmd met akoestisch materiaal. Het akoestische materiaal bestaat voor 90% uit de katoenvezels van gerecyclede spijkerbroeken. Door deze lange vezels worden geluidsgolven goed geabsorbeerd.acoustic-pro-kantoor-02jpg

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over akoestische schilderijen? Neem dan gerust contact op met Emiel via het contactformulier.