Graffiti stijl poster met hooglander kop

In dit kunstwerk komen twee werelden samen. De urban graffiti stijl met het landelijke onderwerp, de schotse hooglander, zorgen voor een interessante mix. 

In dit kunstwerk zijn grijstinten, zwart en wit gecombineerd met hout bruin gele accenten. 

Hang deze poster aan de muur met houten posterhangers, of lijst dit kunstwerk in met je eigen lijst. Heb je geen lijst liggen, dan kun je deze er natuurlijk ook bij bestellen. 

Schotse-hooglander-graffiti-street-art-stijl Customjpg
A2 poster hooglander in graffiti stijl Stoer en robuust kunstwerk van een schotse hooglander. Bestel dit werk als print als A2 poster

Nu in onze webshop: schotse hooglander muurcirkels

Shop nu - muurcirkel Landelijke stijl
naar de webshop - Schotse hooglander roest bruin
Bestseller - abstracte hooglander

Schotse Hooglanders

De schotse hooglander 

De schotse hooglander is een rund met een fraaie roodbruine vacht. Deze dieren hebben vaak grote hoorns. Een volwassen stier kan wel 800 kilo wegen. 

Een schotse hooglander koe zo'n 500 kilo. In Nederland kun je deze stoere hooglanders in natuur en recreatiegebieden tegenkomen. Ze worden daar ingezet voor natuurlijke begrazing. 

In tegenstelling tot wat hun stoere en macho uitstraling doet vermoeden zijn schotse hooglanders over het algemeen rustig en zullen ze zich zelden agressief opstellen. 

landelijke muurdecoratie
Kunst stijl met inkt pen en aquarel Dit schilderij heeft als basis een pentekening en is digitaal ingekleurd met waterverf brush

Mijn schotse hooglander kunstwerken

Ik vind de schotse hooglander persoonlijk een geweldig dier om te tekenen. Dit dier heeft een stoere uitstraling.

De schotse hooglander straat zowel kracht als nonchalance uit. Een mooi kenmerk van deze grote runderen vind ik de hoorns. De ene schotse hooglander heeft de hoorns omhoog gericht terwijl bij een andere hooglander de hoorns naar beneden wijzen. Beide varianten heb ik uitgewerkt in verschillende kunstwerken.

Inmiddels staat er in mijn webshop een serie kunstwerken met schotse hooglanders als onderwerp. Bekijk hieronder de verschillende schilderijen.

Van foto naar schilderij

Heb je een foto die je graag wilt laten uitwerken als schilderij? Ik maak ook digitaal artwork aan de hand van foto's. Stuur mij jouw foto van een schotse hooglander dan kan ik met jou overleggen wat de mogelijkheden zijn. 

Schotse hooglander Kunstwerk passend bij jouw interieur
Vindt je een van deze kunstwerken mooi, maar had je liever een andere achtergrond gezien. Bijvoorbeeld in een kleur die beter past bij jouw interieur? De schilderijen van de schotse hooglanders die je hier ziet heb ik allemaal gemaakt als digitaal artwork. Daardoor is het in de meeste gevallen goed mogelijk om de kleur en stijl aan te passen naar jouw smaak. 

Wanddecoratie in olieverf stijl
Ben je specifiek op zoek naar schilderijen van hooglanders in olieverf stijl? Klik op dan op deze link om naar een overzicht te gaan van kunst in olieverf stijl. 

Schotse hooglander met aardse tinten in olieverf stijl
Schotse-hooglander-digitale-kunst-05-verbeterd Customjpg

Poster, canvas, print op hout of dibond
De schilderijen die je in de webshop ziet zijn allemaal ook op andere materialen te printen. Heb je een mooi schilderij gevonden, maar wil je deze liever als print op canvas in plaats van dibond? Neem dan even contact met me op, stuur me de gewenste afmetingen en de titel van het kunstwerk. Je ontvangt dan spoedig een vrijblijvend prijsvoorstel van jouw op maat gemaakte schotse hooglander kunstwerk. 

Schotse Hooglander wanddecoratie in aquarel stijl
Zoals je ziet heb ik schotse hooglanders uitgewerkt in verschillende kunst stijlen. Een van mijn favoriete stijlen is de aquarel stijl. Een pentekening met zwarte inkt kleur ik in met fraaie aquarel kleuren. Dit geeft een fraaie landelijke sfeer aan het kunstwerk.

Stoere stier inktpen met aquarel
pen tekening hooglander waterverf aquarel 2021 Customjpg

Zwart wit pentekeningen in landelijk stijl
Ben je op zoek naar fraaie pentekeningen van een koe of een stier? Neem dan eens een kijkje in mijn verzameling tekeningen van stieren
Schotse Hooglander kunst olieverf Kunst werk van een schotse hooglander in kleur. Dit schilderij is gemaakt in photoshop.

Naast de welbekende roodharige schotse hooglanders bestaan er ook witte en zwarte hooglanders.

textiel doek schotse hooglander

Wist je dat een schotse hooglander wel 18 jaar oud kan worden? Een koe kan in die tijd zo'n vijftien kalveren op de wereld zetten. 

Stoere schets van een schotse hooglander

De schetsen met zwarte inktpen zijn in de webshop te koop op 15x20 cm formaat. Heel leuk om in een fotolijstje te doen. 

Ben je op zoek naar een specifiek kunstwerk? Misschien een schilderij van een schotse hooglander met een specifieke achtergrondkleur die precies past in jouw interieur? Ik maak de kunstwerken zelf vrijwel allemaal digitaal. Daarom is het goed mogelijk om maatwerk kunst te produceren. Neem gerust contact met me op zodat ik jouw vraag kan beantwoorden. 

Zwart Wit Schilderij Schotse Hooglander De vierkante print op dibond in dit interieur is voorzien van een zwarte lijst.