Dessin Ontwerp

Een dessin wordt ook wel een patroon genoemd. Vooral in de drukwerk industrie en in interieur en modewereld zie je veel dessins.
Wanneer een afbeelding naadloos naast en boven elkaar geplaatst kan worden spreek je van een naadloos of doorlopend dessin. 

Dit dessin met panter vlekken heb ik in 2021 gemaakt. Het dessin is te printen op talloze interieur items.

Een patroon dat er in zwart wit goed uit ziet kan vaak ook in kleur worden toegepast. Bekijk mijn zwart wit dessins hier

Dessin Kleur

Omdat ik de dessins zelf ontwerp kan ik eenvoudig een serie ontwerpen die exact dezelfde kleuren combinatie hebben. Dit geeft interieur stylisten voor projecten de mogelijkheid om een kleurthema door te voeren in het ontwerp van een compleet gebouw. 

Toepassingen van dessins

Luipaard vacht dessin

Als je om je heen kijkt zul je waarschijnlijk wel een aantal dessins zien. Je vindt patronen terug in behang, stoffen, vloerbedekking, gordijnen, maar ook in drukwerk en reclame uitingen wordt veel gebruik gemaakt van dessins. In het voorbeeld hierboven zie je een aantal toepassingen van een dessin van luipaard vacht. Met name voor projectinrichting is het interessant om een patroon te laten ontwerpen. Laat dit patroon vervolgens terugkomen in accessoires zoals in dit geval de sierkussens, muurcirkels of hexagon panelen. Door een dessin in verschillende elementen terug te laten komen creëer je eenheid in het interieur.

Accentstrook met patroonbehang

Vraag mensen waar zij dessins of patronen in het dagelijks leven tegenkomen. Grote kans dat de meeste mensen behang noemen als voorbeeld. Patroonbehang in banen is een leuke manier om je interieur een budgetvriendelijke makeover te geven. Een accentbaan tussen een verder effen kleur muur geeft een speels onderbreking van grote muurvlakken. 

Getekende patronen

Patronen maak ik in talloze stijlen. Deze getekende patronen met het thema "de ruimte" zijn leuk voor behang, dekbedovertrek of sierkussen op bijvoorbeeld een kinderkamer. Zoals je in de afbeelding ziet heb ik het dessin in verschillende kleuren combinaties uitgewerkt.

dessin ontwerp door EmielsDesigns